Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Termen prelungit pentru administratorii de bloc care trebuie să obțină certificat de calificare profesională. Proiect

Publicat

chirii imobiliare

Administratorii de bloc sunt obligați să obțină certificat de calificare profesională, dacă doresc să-și păstreze funcțiile în cadrul asociațiilor de proprietari. Noua legislație a intrat în vigoare anul trecut, iar termenul limită pentru respectarea acestei obligații este septembrie 2019.

Însă Guvernul pregătește un proiect de ordonanță de urgență prin care termenul limită este amânat până în ianuarie 2021.

Potrivit noii legi, certificatul de calificare profesională va reprezenta actul care dovedește calificarea profesională a persoanelor fizice pentru a fi administratori de bloc. Practic, doar persoanele care îl dețin vor putea fi atestate apoi de primarul localității pentru a îndeplini ocupația de administrator de bloc.

”Termenul prevăzut la art. 106 din Legea nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 660 din 30 iulie 2018, referitor la data de la care persoanele fizice atestate pentru funcția de administrator în conformitate cu prevederile Legii nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, cu modificările și completările ulterioare, pot îndeplini funcția de administrator de condominii numai dacă obțin certificate de calificare profesională care dovedesc calificarea profesională pentru a îndeplini ocupația de administrator de condominii, conform legii, se prorogă până la data de 1 ianuarie 2021”, se arată în proiect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax