Connect with us
Publicitate

BLAJ

Testare GRATUITĂ pentru HPV şi Babeş Papanicolaou la Blaj: test de 5 minute, pentru 5 ani de linişte. Program și locații

Publicat

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în data de 15 decembrie 2023, în judeţul Alba, la sediul companiilor SC IAMU SA şi SC APIDAVA SA, Blaj. 

Este vorba despre o testare gratuită HPV şi Babeş Papanicolaou.

Programul caravanei de screening în data de 15 decembrie 2023, ultima deplasare a caravanei în cadrul acestui proiect, în judeţul Alba, este următorul:

  • 15 decembrie 2023 – intervalul orar 09.30-12.00 – SC APIDAVA SA – Str. Ghe. Bariţiu, Nr. 32, Blaj;
  • 15 decembrie 2023 – intervalul orar 13.00-16.00 – SC IAMU SA – Str. Ghe. Bariţiu, Nr. 38, Blaj;

”Invităm, aşadar, toate femeile cu vârsta între 24 şi 64 de ani să beneficieze de aceasta oportunitate şi să vină la testare HPV, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Pentru a facilita accesul femeilor din grupul ţintă la servicii medicale de screening, echipa noastră medicală se deplasează cu caravana mobilă la locul de muncă al acestora.

Un test de 5 minute, pentru 5 ani de linişte!” au transmis organizatorii caravanei.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

Spre deosebire de multe alte tipuri de cancer, aproape jumătate din cazurile de cancer de col uterin apar între 35 și 55 de ani, când multe femei sunt implicate activ în cariera lor și în îngrijirea familiilor lor.

Screening-ul salvează vieti, iar cancerul de col uterin este unul dintre formele de cancer care poate fi prevenit si depistat precoce.

În stadii incipiente, cancerul de col uterin NU prezintă simptome. Însă un cancer de col uterin avansat poate cauza sângerări după actul sexual, sângerări între ciclurile menstruale sau scurgeri vaginale anormale.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax