Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Testarea pentru coronavirus, în școli. Unitățile de învățământ vor putea semna contracte cu medicii de familie

Publicat

Şcolilor le vor fi puse din nou la dispoziţie teste pentru detectarea noului coronavirus, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

„Şcolilor le vor fi puse din nou la dispoziţie teste, aşa cum au avut şi anul trecut. DSP-urile încă au teste în stoc şi noi avem pentru a distribui DSP-urilor teste suplimentare dacă ele se epuizează”, a spus Mihăilă.

Vezi VIDEO: REGULI pentru deschiderea școlilor de la 13 septembrie. Declarațiile miniștrilor Educației și Sănătății. DOCUMENT

Ea a afirmat că şcolile, prin intermediul autorităţilor locale, au dreptul să semneze contracte cu medicii de familie din regiunea respectivă în vederea efectuării de teste în unităţile de învăţământ.

Citește și STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2021-2022 publicată de Ministerul Educației. Calendarul cursurilor și vacanțelor

„În al doilea rând, şcolile, prin intermediul autorităţilor locale, au dreptul să semneze contracte cu medicii de familie din regiunea respectivă care pot să faciliteze această activitate medicală şi inclusiv activitatea de testare în şcoli.

În al treilea rând, acolo unde niciuna dintre aceste mijloace nu poate fi implementată se pot deplasa echipe de la direcţiile de sănătate publică pentru a realiza testarea atunci când ea este necesară”, a explicat Ioana Mihăilă.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax