Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Testări gratuite și amenzi uriașe pentru angajații care nu se vaccinează anti-Covid. Noi prevederi în Legea Certificatului Verde

Publicat

Negocieri dure pentru Legea certificatului Verde în Parlament unde PNL pare singur împotriva tuturor celorlalte partide.

În urma ultimelor dezbateri s-a stabilit ca angajații nevaccinați anti-Covid de la stat sau privat vor primi teste rapide gratuite timp de o lună și jumătate. Apoi își vor plăti singuri testarea, dacă nu se vaccinează.

S-a ajuns la această soluție, după ce PNL a propus că angajații găsiți pozitivi la testele antigen, acoperite de stat, să-și plătească singuri tratamentul și spitalizarea. Dar celelalte partide s-au împotrivit.

Partidele au convenit în final că angajații nevaccinati să aibă testele rapide achitate de stat pentru o perioadă de 45 de zile. După această perioadă, și le vor plăti singuri.

Nu se știe deocamdată unde se vor realiza aceste teste. Cel mai probabil fiecare companie își va crea o procedura internă pe baza normelor emise de Ministerul Sănătății.

Amenzi pentru angajații care refuză să se vaccineze, dar și pentru angajatori

Au fost stabilite și sancțiuni pentru cei care nu respectă legea. Amenzile se ridică pentru salariați la 50.000 de lei, potrivit PRO TV.

În situația în care angajații refuză să se vaccineze și refuză să se testeze, atunci angajatorul poate decide suspendarea lor fără drept de plată pentru 30 de zile, atât la privat cât și la stat.

Dacă nici după 30 de zile angajații nu prezintă certificatul verde, atunci vor fi concediați la stat, iar la privat angajatorul poate decide dacă le prelungește suspendarea sau îi concediază.

Legea Certificatului Verde prevede și că angajatorii care primesc oamenii la muncă fară testare, vaccin sau trecere prin boală în ultimele șase luni să fie amendați cu până la 100.000 de lei.

PSD propune ca certificatul verde să nu mai fie obligatoriu dacă rata de infectare va scădea, deși PNL susține că documentul trebuie să rămână indiferent de incidență.

Proiectul legii urmează să fie votat săptămâna viitoare în Plen.

Costuri uriașe pentru tratarea pacienților Covid din spitale

Costurile pentru tratarea pacienților cu Covid sunt foarte mari, mai ales pentru cei care ajung la Terapie Intensivă.

În plus, oxigenul necesar pentru o lună costă peste 160.000 de lei pentru un bolnav, dar sunt și consumabile care apar în devizul final, la externare.

Costul pentru un pacient COVID pe secția ATI este de 4.515 lei pe zi, respectiv, la o durată medie de 11 zile pe această secție, se ridică la 50 de mii de lei pentru perioada de spitalizare.

Iar costurile unui pacient care este confirmat COVID și este tratat pe secția de boli infecțioase sunt de 1.838 de lei pe zi. Respectiv, la o durată medie de spitalizare de 10-11 zile. ar fi de 20.000 lei pe toată perioada de tratament”, spune Diana Mârza, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ban Emilia

    miercuri, 17.11.2021 at 23:44

    Buna seara
    Vreau sa pun și eu o întrebare Dnei Dianei Mirza
    Ce conține acest tratament (ce fel de medicamente denumirea stimată doamnă de costă 20 ooo lei)pe o perioadă de 10 sau 11 zile cum ați declarat
    Spuneți că să înțeleagă tot omul
    Atunci pt ce mai rețineți banii pt sănătate mai ales pt o persoană care nu a fost niciodată internată în spital mai aveți tupeu sa declarați sa își plătească tratamentul
    Mi se pare puțin cam exagerat
    As va și eu un raspuns
    Mulțumesc

  2. Rusinea

    joi, 18.11.2021 at 09:10

    Doar profanii inconstienti si inculti refuza vaccinarea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax