Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Testări pentru determinarea anticorpilor SARS-CoV-2, în laboratorul DSP Alba. A fost achiziționat un aparat de ultimă generație

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

Laboratorul DSP Alba va fi dotat cu un aparat de ultimă generație, pentru determinarea anticorpilor SARS-CoV-2, a anunțat instituția. Capacitatea este de 180 teste/oră, cu timp de prelucrare de 17 minute până la primul rezultat.

Potrivit sursei citate, ”laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP Alba se dotează cu un aparat de determinare a anticorpilor anti SARS-CoV 2, fie că este vorba despre anticorpi dobândiți în urma bolii COVID 19, fie că este vorba despre cei dobândiți în urma vaccinării anti-COVID 19”.

DSP precizează că achiziția Analizorului automat de imunologie cu chimiluminiscență pentru determinarea anticorpilor anti SARS-Cov-2 (IgM și IgG), model MAGLUMI 800, s-a desfășurat prin SEAP și s-a finalizat joi, 10 iunie 2021.

Prețul de achiziție este 103.518,10 lei cu TVA inclus.

Volumul de probe ce poate fi lucrat este de până la 180 teste/oră, iar timpul de prelucrare până la primul rezultat – 17 minute.

”Achiziția acestui aparat vine în completarea activității de testare COVID-19 și urmărește eficientizarea și diversificarea activității prin asigurarea de echipamente cu performanță tehnică de ultimă generație, precum și îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru desfășurarea activității de laborator.

În perioada imediat următoare, după încheierea procedurii de achiziție și pentru consumabilele de laborator necesare funcționării analizorului automat, DSP Alba are în vedere realizarea la cerere, contra-cost, a testelor pentru determinarea anticorpilor anti SARS-CoV-2”, au precizat reprezentanții instituției.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax