Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Testări pentru profesori suplinitori în ALBA: proba scrisă, în 29 august. Model de cerere pentru înscrieri

Publicat

În perioada 24-25 august se fac înscrieri pentru candidații care doresc să fie profesori suplinitori. Testarea scrisă va fi în 29 august, pentru cei calificați, dar și necalificați.

Testarea va dura trei ore, pentru suplinitori necalificați și va fi organizată și în județul Alba.

Concursul de angajare pentru profesorii suplinitori necalificați 2023 se adresează celor care nu au studii corespunzătoare postului.

Potrivit metodologiei, testarea constă în interviu și lucrare scrisă. Lucrarea scrisă se susține înaintea interviului. Durata de redactare a lucrării scrise este de 3 (trei) ore, conform sursei citate.

Vezi Cerere-inscriere-concurs-judetean-suplinitori-2023

Tot în metodologie se arată că „lucrarea scrisă are o pondere de două treimi din nota finală, restul, respectiv o treime, reprezintă rezultatul evaluării în urma desfășurării interviului.” Nota minimă de promovare, atât a lucrării scrise, cât și a interviului, este 5 (cinci), potrivit edupedu.ro.

Reamintim că în urma ședințelor de repartizare din perioada 27-28 iulie au rămas neocupate 66 de posturi din totalul celor 105 titularizabile, dar și altele, incomplete, pentru suplinitori.

Vezi și TITULARIZARE 2023 în ALBA: câte posturi titularizabile au fost repartizate. LISTA cu locurile rămase și calendarul ședințelor

Potrivit metodologiei, ”în situaţia în care, până la începerea cursurilor, nu pot fi ocupate toate posturile didactice/catedrele declarate vacante/rezervate cu personal didactic de predare titular, personal didactic de predare calificat angajat cu contract individual pe perioadă determinată sau cu personal didactic de predare calificat în regim de plata cu ora”.

Inspectoratele școlare pot desfășura, dacă au nevoie, concurs și pentru angajarea de profesori suplinitori calificați – o probă scrisă de 4 ore și probă practică/ inspecție specială.

Calendar testări suplinitori 2023

  • 24-25 august: depunerea şi înregistrarea dosarelor de înscriere
  • 29 august: proba scrisă/ interviu/comunicare rezultate
  • 29-39 august: depunerea contestaţiilor, analizarea, rezolvarea acestora şi comunicarea rezultatelor finale
  • 31 august – 1 septembrie: repartizarea posturilor în ședință organizată la inspectoratul școlar

Directorii unităților de învățământ încheie contracte individuale de muncă pe perioadă determinată pentru candidații fără studii corespunzătoare postului repartizați în baza testării, astfel:

  • până la 31 august a fiecărui an școlar pentru absolvenții învățământului superior cu alte specializări decât ale postului didactic/catedrei sau până la venirea unui cadru didactic calificat ori până la venirea titularului pe post/catedră pentru candidații repartizați pe posturi didactice/catedre rezervate
  • până la finalizarea cursurilor, conform cu structura anului școlar, pentru absolvenții învățământului mediu/postliceal cu alte specializări decât ale postului didactic/catedrei sau până la venirea unui cadru didactic calificat ori până la venirea titularului pe post/catedră pentru candidații repartizați pe posturi didactice/catedre rezervate

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax