Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Schimbări majore pentru elevi: Teste grilă la Bacalaureat şi Evaluare Naţională, la probele de Română şi Matematică

Publicat

examen

Elevii vor avea teste grilă şi la probele de Matematică şi Română de la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019. Până acum, acestea erau folosite la examenele de bacalaureat la geografie și la disciplinele socio-umane. 

Vezi și MODELE de SUBIECTE – SIMULARE BACALAUREAT 2019

„Mâine postăm modelele de subiecte pentru 2019 pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională. Dar de anul acesta vom avea itemi obiectivi, adica teste grile, în proportie de 40% pentru toate materiile. Oficial si legal modelele de subiecte valabile pentru anul în curs se afișează la 1 noiembrie și trebuie să respecte programa școlară și structura examenului”, a declarat Marian Șuță, șeful Centrului Național de Evaluare și Examinare(CNEE), pentru Hotnews.ro.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2019: Probele de examen se desfăşoară în perioada 18-21 iunie. CALENDAR şi reguli pentru candidaţi

Șeful CNEE a explicat că rațiunea introducerii testelor grilă la română și matematică este „de a reduce, dacă nu chiar de a elimina, diferențele dintre notele de la evaluare si cele de la contestatii”.

Citeşte şi BACALAUREAT 2019: CALENDARUL examenului în sesiunea de vară şi toamnă, reguli pentru candidaţi

Marian Șuță a mai spus că și până acum la unele dintre materiile de la BAC erau teste grilă, de exemplu la geografie și la știintele socio-umane.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Damian Decebal

    miercuri, 31.10.2018 at 22:11

    Toti prosti o sa ia bacul :))))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax