Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Testele de salivă pentru testarea elevilor în școli s-au epuizat. Ministerul Educației cere DSU un grafic de distribuție

Publicat

Ministerul Educației a cerut miercuri, Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), graficul livrărilor de teste de salivă pentru școli. Asta din cauza faptului că cele rămase sunt insuficiente pentru săptămâna următoare.

Testele primite până acum au fost distribuite aproape toate către unitățile de învățământ pentru administrare în săptămâna 6-12 decembrie.

Conform ministerului, diferența rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna 13-19 decembrie și este insuficientă chiar și pentru prima administrare.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Educației cere DSU ca, în măsura posibilului, livrarea umătoarelor teste să se facă în ambalaj individual sau 2 teste/set.

Testele de salivă sunt controversate. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că rata de teste fals pozitive este „surprinzător de mare”, dar a adăugat că acest lucru ar putea fi determinat de faptul că oamenii nu sunt obişnuiţi să lucreze cu ele.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax