Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Testul de sinceritate” cu Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba: Schimbarea majorității din Consiliul Județean ar conta pentru desemnarea capitalei regiunii la Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Invitatul emisiunii „Testul de sinceritate” pe Alba24 de săptămâna aceasta este deputatul Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba. Liderul PSD a răspuns întrebărilor formulate de moderatorul Dan Lungu despre activitatea parlamentară, cum ar trebui schimbat sistemul electoral şi ce proiecte va susţine, ca reprezentant al locuitorilor din Apuseni. Discuţiile în cadrul talk show-ului au cuprins şi subiecte legate de regionalizare,  funcţionarea USL și posibile jocuri politice pentru schimbarea majorității din Consiliului Județean Alba.

Principalele răspunsuri ale deputatului Ioan Dîrzu sunt referitoare la:

–          opinia despre funcţionarea Parlamentului în noua formulă, cu număr mai mare de membri, despre actualul sistem electoral

–          detalii din campania purtată în Munţii Apuseni pentru câştigarea postului de deputat pe Colegiul 5

–           proiectele prin care vrea să sprijine locuitorii din zonă şi nu numai: prima întabulare, autorizarea abatoarelor, procesarea fructelor de pădure şi a produselor bio (apreciate în Germania), consultanţă pentru deschiderea afacerilor, măsuri pentru crescătorii de animale

–          regionalizare, în contextul iniţierii „Pactului pentru Alba”, de promovare a stabilirii capitalei de regiune la Alba Iulia; avantaje şi probleme, şanse reale de concretizare a ideii, luând în considerare decizia politică. Avem arme prin care să-l combatem pe Johannis în lupta pentru capitala regională (de la minutul 19.30)

–          funcţionarea Uniunii Social Liberale în judeţ, perspective (de la  minutul 31.00)

–          schimbarea majorităţii în Consiliul Judeţean Alba, dar şi în Consiliul Local Alba Iulia va influența desemnarea municipiului Alba Iulia- capitală regională . Până la regionalizare, USL va încerca schimbarea majorității (de la  minutul 35.00).

Detalii despre aceste aspecte şi alte teme de interes pentru locuitorii din Alba, urmăriţi în continuare în emisiunea „Testul de sinceritate”, exclusiv pe Alba24.ro:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. mda

    duminică, 03.03.2013 at 18:23

    Obiectiv: atatea prostii cate poate debita acest om nu am crezut ca pot sa aud:)) pe langa faptul ca se contrazice. Ar trebui sa-si puna intrebarea de ce au acceptat cei din PNL alinata cu PDL atat la CJ cat si la CL, pentru ca i-au cam lasat pe din afara.
    Mai mult, candidatii USL atat la CL cat si la CJ nu au fost destul de buni pentru oameni. Omul voteaza proiecte si pe candidatii care le propun, norocul atat al lui hava cat si al lui dumitrel este ca ei au facut cam ce au promis, pe cand atanasiu (nu a prea dat pe la alba decat prin ziare si la radioul sau unde si-a platit oamenii sa jigneasca) si potor (care a „tradat” idn punctul de vedere al multora) nu prea au avut proiecte, mai mult jigniri. Punctul de vedere sanatos este: sprijiniti atat CL (implicit primaria) cat si CJ indiferent de culoarea politica, pentru ca toti suntem beneficiarii acestui proiect de regionalizare, pentru ca oamenii aflati la conducerea acestor institutii sunt trecatori. Ma gandesc la faptul ca capitala a fos stabilita (probabil la Alba Iulia) PNL si PSD impartindu-si tara si de aici aceasta nesiguranta a dl darzu, daca ne gandim bine, PNL din punct de vedere al reprezentantilor si al vechimii la nivel national (in ce privesc birourile permanente) sunt peste PSD.

  2. marius

    miercuri, 06.03.2013 at 14:28

    Povesti pentru prosti. Alba Iulia are sanse minime, indiferent de coloratura politica a momentului. Nu esista nicio diferenta intre oamenii politici de azi. Sunt facuti de-o mama, care-i mereu gravida! Si oricum, la referendum se va vota impotriva regionalizarii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax