Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TESTUL de SINCERITATE | Deputatul Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba: „Vrem să refacem majoritatea USL în Consiliul Judeţean fără niciun risc”

Publicat

YouTube video

Invitat al emisiunii „Testul de sinceritate” la Alba24, deputatul Ioan Dîrzu, recent reales preşedinte al PSD Alba, a răspuns întrebărilor adresate de jurnalistul Dan Lungu referitoare la situaţia din organizaţia judeţeană, culisele din timpul alegerilor şi relaţia cu colegii din USL. Dîrzu a dezvăluit detalii despre „organizarea de forţe” din interiorul PSD Alba, obiectivele în următoarea perioadă, în contextul alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale, dar şi meritele avocatului Ioan Rus, desemnat preşedinte de onoare al organizaţiei.

A vorbit despre funcţionarea alianţei USL la nivel local, paşii pentru crearea majorităţii în Consiliul Judeţean Alba, poziţia faţă de relaţia de colaborare PNL – PDL la conducerea acestui for, dar şi poziţia liderului Victor Ponta faţă de politica preşedintelui Traian Băsescu.

– alegerile interne în organizaţia PSD Alba, decizia de lărgire a comitetului de conducere, priorităţi şi suplimentarea numărului de vicepreşedinţi; „PSD trebuie să crească în judeţul Alba, să devină prima forţă politică, aşa cum a fost pe vremuri, în perioada 2003-2004, chiar dacă ulterior o bună parte dintre primarii PSD au migrat spre alte partide politice”.

– democraţia din PSD Alba, contextul în care avocatul Ioan Rus a fost ales preşedinte de onoare al organizaţiei; „Domnul Rus a fost unul dintre artizanii prin care judeţul nostru a reuşit să dobândească Curtea de Apel, ADR Centru, SAPARD şi toate celelalte instituţii regionale. Putem spune că a fost contribuţia lui, în perioada 2000-2004, sub guvernarea Năstase. Trebuie să recunoaştem şi să ducem mai departe”

– discuţii şi nemulţumiri în partid privind colaborarea în cadrul USL, întreruperi în comunicare, funcţionarea coaliţiei la nivel judeţean; „Lucrurile sunt relativ OK. La nivelul Consiliului Judeţean, preşedintele CJ are un mare rol şi cred că a înţeles lucrul acesta, este un echilibru la distribuţia banilor. Rămâne ca noi, colegii din USL să refacem majoritatea în CJ. Trebuie să vedem de unde mai lămurim unul sau două voturi, pentru că este normal ca PDL să fie în opoziţie şi aici. Am discutat, aşteptăm să găsim soluţia pentru a face majoritatea în CJ fără niciun risc, PNL este de acord. Am discutat şi la nivel de preşedinte şi colegii mei, consilierii locali şi judeţeni. La Bucureşti, li se pare aberantă această atitudine de la nivel judeţean, trebuie să găsim soluţii. Indiferent cât sunt lucrurile de nefireşti, USL trebuie să rămână unit.”

– despre poziţia premierului Victor Ponta în relaţia de colaborare cu preşedintele Traian Băsescu: „cearta nu este o soluţie pentru România, dacă este linişte, apare stabilitatea economică, a cursului valutar; am pierdut mult, ca imagine externă din cauza acestor lupte încrâncenate”

– despre numirile „politice” la conducerea instituţiilor publice;  „nu putem fi de acord ca anumite instituţii să fie conduse prost. Acolo s-a intervenit. Dar lucrurile s-au făcut într-un mod elegant şi profesionist. Dacă postul a fost vacant, s-a făcut concurs la ANFP” (vedeţi detalii despre planurile de stabilire a numărului maxim de angajaţi în instituţiile publice în funcţie de numărul de locuitori şi exemple de numiri în funcţii, de la minutul 27.00)

– despre primirea „oportuniştilor” în partid; „recomandarea mea pentru organizaţiile locale este să fie bine analizaţi, să nu aibă probleme, mai ales penale, dacă au rezultate bune, pot fi promovaţi; însă în primii patru ani trebuie să muncească”

– alegerile la nivel naţional: la Congresul PSD din perioada 19-20 aprilie, Alba va avea 47 de delegaţi; se vor alege opt vicepreşedinţi pentru fiecare regiune, opt vicepreşedinţi la nivel central şi cinci vicepreşedinţi de la organizaţiile de femei, prin vot electronic; vedeţi de la minutul 35.40 pe cine susţine organizaţia PSD Alba.

Urmăriţi în continuare, în exclusivitate pe Alba24, „Testul de sinceritate” cu deputatul Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba:

YouTube video


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Florin Roman recționează la declarațiile deputatului Dîrzu din emisiunea ”Testul de Sinceritate”: “La data înfiinţării ADR, PSD se afla în opoziţie “ | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax