Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Testul de Sinceritate: Redactorul șef al EVZ a vorbit la Alba24 despre jurnalism, politică și referendumul pentru mineritul din Apuseni


Publicat

Redactorul șef al ziarului Evenimentul Zilei s-a aflat recent în trecere prin Alba Iulia, iar unul din locurile în care a ajuns a fost la „Testul de Sinceritate”, talk-show-ul moderat de jurnalistul Dan Lungu. Vlad Macovei, o voce acreditată în mass-media din România, a vorbit despre cum a afectat criza această meserie, dar și care a fost evoluția jurnalismului în ultimii ani, în contextul dezvoltării mediului online.

Omul de presă și-a exprimat punctul de vedere vizavi de campania electorală aflată în plină desfășurare care pregătește alegerile parlamentare din acest an, dar și despre referendumul ce va avea loc la Alba, privind repornirea mineritului în Munții Apuseni și a exploatării aurului de la Roșia Montană.

Vizionați integral declarațiile redactorului șef al Evenimentul Zilei la „Testul de Sinceritate” de pe Alba24.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. Anda

  luni, 03.12.2012 at 19:01

  aveti dreptate, domnule Macovei. Mineritul este o oportunitate si cum altii au stiut sa profite de ea, am fi fraieri daca noi n-am proceda la fel. referendumul este poate un pas inainte spre calea profitarii de o oportunitate, care ne poate aduce mari beneficii in economia nationala

 2. Calin

  marți, 04.12.2012 at 12:02

  Referendumul acesta este sansa motilor de a-si decide viitorul, de prea mult timp autoritatile i-au ignorat si nu i-au lasat sa profite de oportunitatea repornirii mineritului, insa acest referendum le va face vocea auzita!

 3. Cetateanul

  marți, 04.12.2012 at 16:19

  Sa fie doar 2-3 editoriale scrise bine 😉 ilustrate, gen editorialele din Italia unde se ascunde total tot ce se intampla? Alea lui Baselu sa ramana doar? 😉 Sa fie conduse de Anda si Calin care aproba la toate editorialele furtul de aur? Clar persoanele sunt platite pentru a face asta. Sper administratorul sitului sa nu mai aprobe astfel de comentarii marsave. Domnule Macovei exploatarea de aur se face dp vremea romanilor si dumneavoastra zice-ti ca posibil sa nu fie aur.? Aur este Cupru este. Ce acoperire straina? Asa se numeste mai nou furtul? Publicitatea online nu da roade domle? Crede-ti ca aceasta avalansa de publicitate pro mineritului din mediul virtual nu a reusit sa manipuleze destule persoane? E clar ca toti vrem exploatarea, locuri de munca si mai stiu eu ce lucruri frumoase din partea dansilor si am constientizat pe deplin ca pericolele au fost cu mult reduse, insa un om sanatos la cap nu poate sa dea 90% din valoarea tarii si sa ramana cu maruntis. Ca si locuitor la poalele muntiilor Apuseni fara un loc de munca stabil o sa votez clar NU mineritului. Prefer un rau mai mic decat un viitor cat se poate de sumbru pentru copii nostri.

  • Anda

   marți, 04.12.2012 at 18:45

   vrei sa insinuezi ca eu n-am dreptul sa-mi spun parerea doar pentru ca nu e in acord cu opinia ta? nu vad unde as fi scris eu ca accept vreun furt de aur, mai ales ca nu e cazul in acest proiect! Viitorul copiilor o sa stea tot sub semnul disperarii, pentru ca vrei ca motii sa continue sa traiasca doar cu 6 lei pe zi, desi au sansa sa traiasca mult mai bine? nu cred ca prichindeii nostri isi doresc o astfel de copilarie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Păreri Pefoc – totul despre renumitele focare de șemineu marca Hoxter (P)

Publicat

Dacă îți dorești o întreagă gamă de focare de calitate premium pentru mai toate tipurile de semineu sub atenta expertiză a adevăraților profesioniști din domeniul soluțiilor de încălzire alternativă, atunci Hoxter este brandul perfect pentru tine.

Întrebând specialiștii de la PEFOC, printre puținele firme din România care comercializează produsele acestui brand renumit, am aflat că Hoxter este specializată în oferirea de focare calitative la nivel mondial, acestea nefiind produse de serie, promițând astfel utilizatorilor finali, produse de calitate cu valoare permanentă, încredere și siguranță. Fiecare produs nou este testat în laboratorul propriu, iar la sfârșit urmează măsurarea cu un aparat special pentru a nu depăși limita de noxe admise. Compania se mândrește cu soluții inovatoare ce contribuie la dezvoltarea tehnologică în întregul sector, indiferent dacă vorbim despre un șemineu sau o sobă cu adevărat calitativă.

Camerele de ardere sub marca Hoxter sunt tratate special electrostatic cu un tip de vopsea specială, cunoscută sub denumirea Sanotherm UHT-HYDRO 600. Aceasta este renumită pentru rezistența îndelungată la zgârieturi și lovituri mecanice și pentru că nu permite emanarea de fum toxic, miros neplăcut sau alte reziduuri specifice la momentul primei arderi.

Focarele sunt căptușite la interior cu șamotă având o densitate mai mare de 2000 kg/mc și o rezistență de până la 1200 de grade Celsius. Prezintă o rezistență mecanică mult mai ridicată comparativ cu șamota standard, datorită procesului de uscare timp de 4 zile la 40 de grade celsius, urmat de procesul de ardere și răcire care se întinde pe durata a 75 de ore. Modelele Hoxter oferă avantajul de a avea vatra focarului mai adâncită, astfel că nu necesită curățarea zilnică a cenușei. Datorită acestor proprietăți, reziduurile de cenușă în urma arderii direct pe vatră sunt reduse la 2%, limitând astfel pierderile de combustibil la cel mai mic nivel posibil.

Un alt element important îl reprezintă ușa, care este o componentă mobilă des folosită, unde rezistența și stabilitatea sunt de o importanță majoră. Pentru focare, inclusiv acelea pretabile unui semineu centrala cu ușă glisantă, există un mecanism sofisticat care garantează o manevrare lină și facilă, ceea ce se traduce printr-o uzură minimă în timp a acesteia. La momentul deschiderii, ușa este împinsă puțin către exterior, mărind astfel longevitatea și în același timp, previne deteriorarea sistemului de etanșare.

Focarele sunt dotate cu sticlă nemțească premium Schott, iar la cerere pot fi dotate cu  sticlă dublă, aspect care va permite îmbunătățirea calității izolației ușii, reducând în același timp și pierderea de căldură radiată ideal pentru reducerea cantității de funingine sau a efectelor corozive ale ruginii. Un amănunt interesant este că Hoxter a devenit prima companie din lume care a introdus în premieră pe piață, sticla dublă la focarele pe colț, încă din anul 2012.

Inclus și în oferta profesioniștilor sibieni în materie de soluții de încălzire alternativă de la PEFOC, alături de aceștia și noi îți recomandăm cu multă încredere să alegi focarul Hoxter ca să te poți bucura de o mulțime de avantaje printre care le vom enumera doar pe cele mai importante: calitate superioară, pierderi mai mici de combustibil, șamotă cu densitate mai mare, ardere direct pe vatră sau sticlă dublă. Compania Hoxter și-a impus producerea unor produse care să funcționeze o viață întreagă, iar componentele consumabile pot fi schimbate din exterior, fără a strica hota șemineului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Un singur caz nou de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. În total, 404 de infectări, 309 vindecări

Publicat

Numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 în județul Alba a ajuns la, 404 potrivit datelor transmise vineri, 5 iunie, de Direcția de Sănătate Publică. A fost confirmat un singur caz activ, în ultimele 24 de ore.

În prezent, în spitalele din județ sunt 74 de cazuri active. De asemenea, de la începutul pandemiei și până în prezent 309 persoane au fost declarate vindecate.

Joi, în Alba au fost prelucrate 312 teste (144 la SJU și 168 la DSP). Numărul total de teste – 20.622.

Până joi, erau raportate 403 cazuri (1 nou), 287 persoane erau declarate vindecate și erau înregistrate 21 decese. Erau prelucrate 20.310 teste.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

BACALAUREAT 2020: Baremele pentru testele de pregătire, setul 8. Modele de autoevaluare, pe discipline de examen

Publicat

examen

Centrul de Evaluare în Educație a publicat baremele aferente testelor de antrenament, setul 8, pentru Bacalaureat 2020. Liceenii au la dispoziție repere de autoevaluare pentru pregătirea la examen.

Este ultimul set de teste/bareme pus la dispoziție de minister, înainte de examen.

”Având în vedere faptul că începând din data de 2 iunie la nivelul unităților de învățământ se organizează cursuri de pregătire pentru cele două examene naționale, pentru a da posibilitatea elevilor să recapituleze în ritm propriu toate testele de antrenament și pentru a nu aglomera programul zilnic de învățare-repetare-exercițiu – în fapt, ciclul zilnic activitate-odihnă vă informăm că am publicat ultimul set de teste de antrenament pe data de 2.06.2020”, a anunțat Centrul de Evaluare în Educație.

”În perioada 2-12 iunie, pornind de la testele de antrenament puse la dispoziție de MEC, profesorii pot să susțină sau pot relua acele probleme pe care le consideră a fi clarificate sau care ridică anumite abordări specifice. Mai mult, profesorii de la clasă pot adapta testele concepute de aceștia nevoilor punctuale de verificare a formării/dezvoltării unor competențe specifice ale propriilor elevi, respectiv, pot concepte teste al căror conținut este focalizat pe acele elemente din materie care necesită repetare/retenție/exercițiu”, potrivit sursei citate.

Ministerul Educației recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări.

Vezi și celelalte teste publicate până acum de minister: BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Detalii despre examen, pentru elevii de clasa a XII-a

Reamintim că probele scrise la Bacalaureat 2020 încep în 22 iunie. Până în 10 iunie, se fac înscrierile la examen, iar din 11 iunie se face echivalarea probelor de competențe.

Vezi BACALAUREAT 2020: Au început înscrierile la examen. CALENDARUL și reguli pentru candidați

BACALAUREAT 2020, BAREME teste de antrenament (modele de subiecte), setul 8:

BAREME Teste BACALAUREAT 2020 – Limba și literatura ROMÂNĂ

Real tehnologic: Barem Testul 20 Română

Uman: Barem Testul 20 Română

BAREME Teste BACALAUREAT 2020 – MATEMATICĂ

Matematică – Informatică: Barem Testul 20 Matematică

Matematică – Științele Naturii: Barem Testul 20 Matematică

Matematică – Tehnologic: Barem Testul 20 Matematică

Matematică – Pedagogic: Barem Testul 20 Matematică

ISTORIE

Bareme Teste BACALAUREAT 2020 – ISTORIE: Barem Testul 20 Istorie

ANATOMIE

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

INCENDIU la Alba Iulia: O mașină a luat foc în sensul giratoriu din centrul orașului

Publicat

Anvelopa unui autoturism a luat foc vineri în giratoriul de la magazinul ”Unirea” din Alba Iulia.

Potrivit ISU Alba, la fața locului intervin pompierii din Alba Iulia cu o mașină.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate