Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Testul răbdării pentru locuitorii din Alba: 44 de întrebări în chestionarul de la Recensământul 2011

Publicat

În sesiunea din acest an a recensământului, locuitorii din Alba ar trebui să se înarmeze cu răbdare, pentru că au de răspuns la 44 de întrebări principale, cu subpuncte, trecute în chestionarele operate de recenzori. În medie, operaţiunea ar trebui să dureze cam 30-40 de minute. Informaţiile cerute sunt diverse, iar amenzile, în caz de refuz, considerabile.

Recensământul populaţiei începe, atât la nivel naţional, cât şi local, în 20 octombrie şi durează 12 zile. Pe parcursul acţiunii, recenzorii vor bate la uşa locuitorilor şi le vor solicita să răspundă la întrebările din chestionarul oficial care, pe lângă detalii despre vârstă, sex, ocupaţie, stare de sănătate, numărul de membri de familie, cuprinde şi alte informaţii. Albaiulienii vor fi întrebaţi despre rudele plecate în străinătate, folosirea internetului, boli profesionale sau renovarea locuinţei. Acţiunea de recensământ priveşte trei categorii mari, privind clădirile, locuinţele şi persoanele.

Având în vedere că este prima acţiune de acest gen după integrarea României în Uniunea Europeană, sunt vizate informaţii privind migrarea cetăţenilor, utilizarea internetului sau situaţia îmbolnăvirilor din cauza unor profesii.

Judeţul Alba este împărţit pe aproximativ 2.000 de sectoare, fiind cuprinşi, până la data curentă, 2.100 de recenzori, fiecare responsabil de câte un sector. Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de reprezentanţii Direcţiei Regionale de Statistică Alba, recenzorii acoperă câte o zonă de aproximativ 60 de locuinţe în zonele de munte, 80 în zonele de şes, respectiv 100 în concentraţiile de populaţie, la oraşe.

Amenzile pentru cei care refuză să răspundă la întrebări se încadrează între 200 de lei şi 1.000 de lei, De asemenea, recenzorii trebuie să acorde o atenţie sporită culegerii datelor, pentru că altfel vor fi şi ei sancţionaţi, cu amenzi între 500 şi 1.500 de lei, dacă nu păstrează confidenţialitatea şi acurateţea informaţiilor primite. Cetăţenii nu sunt obligaţi să-i primească în casă pe recenzori, însă trebuie să accepte programarea unei vizite a acestora pentru completarea chestionarului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax