Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„The NO Project” la Alba Iulia. Elevii de la Liceul de Artă, invitați să-și exprime talentul în sprijinul campaniei împotriva traficului de persoane

Publicat

Campania „The NO Project” a ajuns miercuri și la Alba Iulia, mai exact la Liceul de Arte „Regina Maria”, unde elevii au fost informați cu privire la traficul de persoane. Aceștia au fost îndrumați să ajute prin talentul lor la muzică, pictură, dans sau altele pentru reducerea numărului de persoane care ajung victime acestei infracțiuni.

„The NO Project” reprezintă o campanie de sensibilizare a publicului și în special a tinerilor asupra fenomenului traficului de persoane și vizează în mod special adolescenții, tinerii adulți, dar și profesorii, părinții, mass-media și mediul de business.

Sub îndemnul „Folosește-ți talentul în lupta împotriva traficului de persoane”, tinerii de la liceele din artă din țară sunt angrenați în a-și folosi talentul cu scopul de a crește gradul de conștientizare asupra acestei probleme, dar și de a-i implica în proiect.

„Mesajul proiectului este simplu. Prin artă putem atrage atenția asupra fenomenului, prin artă putem conștientiza oamenii asupra pericolelor. Acest proiect este extrem de interesant, întrucât nu cere copiilor să facă decât ceea ce fac ei în mod curent și anume să își folosească pasiunile, priceperile și hobby-urile în a transmite un mesaj anti-trafic. Practic, prin pictură, prin dans ,prin scenete, piese de teatru, copiii își expun sentimentele, arată ce au înțeles din ce am prezentat noi și este modul lor de a spune <nu> traficului de persoane”, a declarat comisarul-şef Maximilian Nicolae, şef Serviciu Prevenire din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

Potrivit acestuia, elevii de la Liceul de Arte au fost foarte receptivi la mesajul transmis și au început să se gândească deja la posibile proiecte.

Tinerii din Alba Iulia și din țară sunt invitați își pună talentul, îndemânarea și pasiunea în sprijinul luptei împotriva traficului de persoane prin realizarea unor opere artistice originale, inspirate din tema proiectului, pentru următoarele categorii: pictură, fotografie, grafică, teatru, literatură, dans sau muzică.

Lucrările realizate până în 15 aprilie vor fi expuse în cadrul unor expoziții de artă în țară și București, pentru a transmite mai departe mesajul campaniei. De asemenea, acestea vor apărea pe diferite site-uri ale proiectului sau bloguri.

Organizatorii au ținut să precizeze că elevii nu vor concura pentru premii, iar lucrările expuse nu vor fi premiate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax