Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

The Telegraph: Armele folosite în atacul de la Charlie Hebdo ar putea fi din România sau Bulgaria. AK 74 se fabrică la Cugir

Publicat

AK 74 armaFrații Said și Cherif Kouachi ar fi folosit, în atacul de la redacția săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, arme de proveniență românească, transmite ziarul britanic ”The Telegraph” în ediția sa electronică. Jurnaliștii britanici precizează că, dintre țările balcanice, doar România și Bulgaria au o istorie în producția de Kalasnikov AK 74.

Într-un articol postat pe site-ul The Telegraph se precizează faptul că armele folosite în asaltul de la publicația Charlie Hebdo ar putea proveni din zona țărilor balcanice. Astfel, armele folosite de frații Said și Cherif Kouachi, de tip Kalasnikov AK 74. Această armă de asalt este mai puțin comună decât predecesoarea sa AK 47. Dintre țările balcanice, doar România și Bulgaria au o istorie în producția de Kalasnikov AK 74, scriu jurnaliștii britanici.

Arma AK 74, de tipul celor folosite în atacul de la Charlie Hebdo, se produce în cele două fabrici de la Cugir, județul Alba.

”Este aproape imposibil ca o astfel de armă produsă în România să ajungă în mâinile unor teroriști, pentru că există mai multe modalități de control prin care se poate obține evidența tuturor armelor furnizate de la o fabrică cum este cea de la Cugir. Inclusiv atunci când beneficiarul vrea să înstrăineze arma respectivă, se cere acordul furnizorului, adică al fabricantului.

O armă făcută la Cugir, chiar dacă i se șterge seria, ea conține elemente prin care poate fi depistat inclusiv din ce lot face parte, poate fi depistat cine a înstrăinat-o. De aceea este greu de crezut că o armă provenită din România ar fi putut ajunge în mâinile unor astfel de teroriști”, precizează un fost director ROMARM pentru Alba24.ro.

România exportă atât arme, cât și muniție. Armele produse în România pleacă pe calea exportului spre Orientul Mijlociu – Irak. În Siria, exportul a fost sistat de curând, când a izbucnit războiul civil, însă acolo sunt încă stocuri cu arme făcute în România. De asemenea, România are legături în domeniul armelor și cu Iordania, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, dar și cu țări din nordul Africii.

sursă: mondonews.ro

Foto: wikipedia.org

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax