Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tiberiu Nițu a demisionat din funcţia de procuror general al României. Președintele Klaus Iohannis i-a acceptat demisia

Publicat

tiberiu nitu Tiberiu Niţu, procurorul general al României, a demisionat, în urma scandalului coloanelor oficiale. Parchetul General a trimis un comunicat în care se precizează că Niţu şi-a înaintat demisia CSM. Potrivit procedurilor, atribuţiile sale vor fi preluate de către prim-adjunctul său, Bogdan Licu. În comunicat se precizează că demisia lui Niţu este un „gest de responsabilitate”. Demisia lui Tiberiu Niţu a fost acceptată de preşedintele Klaus Iohannis.

Luni a avut loc o întâlnire între Klaus Iohannis, Dacian Cioloş şi Raluca Prună, în care s-au discutat inclusiv condiţiile în care Niţu poate fi revocat, după ce acesta a beneficiat de coloană oficială, deşi potrvit legii nu avea dreptul să fie însoţit de echipaje ale Poliţiei în deplasările sale.

„Cu toate că Raportul MCV validează rezultatele activităţii mele în fruntea Ministerului Public, la fel şi datele din bilanţ care vor fi făcute publice în cursul lunii martie, în condiţiile în care numele meu şi funcţia pe care o reprezint sunt asociate în mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei pe care o conduc, am decis – ca un gest de responsabilitate şi onoare – să îmi depun demisia din funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în comunicatul Parchetului General.

Potrivit ministrului justiției, Raluca Prună, decizia Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de a demisiona este un gest corect, de asumare a responsabilităţii şi de diminuare a prejudiciilor de imagine aduse Ministerului Public.

„Potrivit Art. 15 alin. 4 din Regulamentul de ordine interioară al parchetelor aprobat prin Ordinul 2632/C din 30 iulie 2014, atribuţiile Procurorului General sunt exercitate de prim adjunctul acestuia. Ministrul justiţiei va declanşa cu celeritate procedura de ocupare a funcţiei vacantate’’, a transmis Raluca Prună într-un comunicat.

În deja celebrul scandal al folosirii coloanelor oficiale, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, este acuzat că ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoţit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în noiembrie 2015.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax