Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tibor Polgar a fost trimis în judecată la Tribunalul Alba. Este acuzat de proxenetism și trafic de minori. Primul termen, în 28 mai

Publicat

judecart

Tibor Polgar, bărbatul din Alba Iulia acuzat de procurorii DIICOT de proxenetism şi trafic de minori a fost trimis în judecată la Tribunalul Alba. Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanţei în data de 8 mai, iar primul termen a fost stabilit pentru 28 mai.

Activitatea infracţională de care Polgar este acuzat se desfăşura, potrivit procurorilor, la o pensiune situată pe raza municipiului Alba Iulia ce aparţine familiei inculpatului.

Tibor Polgar, bărbatul de 50 de ani acuzat de proxenetism şi trafic de minori s-a prezentat în faţa magistraţilor Curţii de Apel Alba Iulia, care au avut pe rol judecarea recursului formulat de acesta împotriva arestării preventive. Apărat de avocata Maria Vasîi, Polgar a încercat să convingă judecătorii că este nevinovat de acuzaţiile care i se aduc şi că nu este altceva decât un ţap ispăşitor în toată această poveste.

În urma deliberării, instanţa a apreciat că motivele care au dus la arestarea preventivă a acestuia sunt întemeiate şi au respins recursul formulat de Polgar. Bărbatul va petrece următoarele 29 de zile după gratii.

Tibor Polgar susţine că se simte vinovat doar de faptul că l-a cunoscut pe Darius Câmpean (acuzat şi în Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri), dar despre care nu ştia că este cercetat şi pentru trafic de minori, ci doar că fusese acuzat în trecut pentru trafic de droguri, fapte pentru care îşi ispăşise pedeapsa. Polgar a declarat că acest bărbat i-a adus doar necazuri şi că implicarea sa în acest dosar este cauzată doar de relaţia pe care o avea cu Câmpean: „L-am cunoscut prin intermediul unor prieteni de familie, fără a şti că este implicat în trafic de minori. Îşi căuta un loc de muncă, pentru că doar ce îşi ispăşise pedeapsa pentru trafic de droguri. Eu consider că de fapt era în căutarea unui ţap ispăşitor şi m-a găsit pe mine. Nu mă simt vinovat, nu sunt un om care să nu recunoască o faptă. Dacă sunt aşa mare traficant, de ce nu m-au luat atunci când s-au făcut arestările în dosarul Prostituate pentru VIP-uri? Eu cred că a rămas atunci un dosar nesoluţionat şi m-au prins pe mine la mijloc. Niciodată nu am spus cuiva să facă prostii. Ce pericol social pot fi eu, care sunt cercetat din aprilie, faţă de Câmpean, care e cercetat de atâta timp şi care acum e în libertate?”, a declarat Polgar în faţa instanţei.

Avocata Maria Vasîi a încercat să convingă magistraţii că, de fapt, toate probele prezentate de procurori în acest dosar şi cu precădere declaraţiile martorilor pot fi folosite de fapt în apărarea clientului ei. Aceasta susţine că nici una dintre victime nu confirmă acuzaţiile de trafic de minori sau proxenetism reţinute în sarcina lui Polgar. Mai mult decât atât, potrivit avocatei, una din fete a declarat că s-a întâlnit cu Darius Câmpean la mall şi că acesta era însoţit de un cetăţean belgian. Acesta i-a sugerat fetei să meargă cu bărbatul la pensiune, dar de nicăieri nu ar reieşi că Polgar avea cunoştinţă de aceste fapte. Mai mult, fata a declarat că belgianul nu i-a plătit nimic în afară de consumaţie, pe durata celor patru zile cât a stat în compania ei, în Alba. Avocata a mai subliniat faptul că, odată ce a predat cheile de la camera de hotel, administratorul nu mai răspunde pentru faptele clienţilor.

În susţinerea pledoariei, avocata a mai arătat că există declaraţii ale fetelor, care susţin că Polgar nu le obligase să se prostitueze şi că, în plus, eu existat fete care s-au strecurat pe furiş în pensiunea acestuia.

De cealaltă parte, procurorii au cerut instanţei respingerea recursului declarat de Polgar arătnd că există suficiente probe care indică că Polgar era cel care lua legătura direct cu fetele.

Tibor Polgar a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv, sub acuzaţia de trafic de minori şi proxenetism. Potrivit DIICOT, bărbatul este cercetat pentru constituirea unei reţele care plasa fete, inclusiv minore, pentru a întreţine relaţii sexuale cu clienţi. Bărbatul a fost prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă, instanţă care a acceptat măsura.

În pensiunea din Alba Iulia, la momentul descinderilor, a fost descoperit un bărbat de cetăţenie belgiană care întreţinea relaţii sexuale cu o minoră. Pe lângă patronul reţinut, procurorii mai efectuează cercetări şi în legătură cu activitatea infracţională a unei alte persoane despre care se presupune că ar face parte din această reţea. Momentan, acesta a primit doar interdicţia de a părăsi ţara. Tribunalul Alba a admis, săptămâna trecută, propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Tibor Polgar, poreclit „Unguru”. Reţeaua de prostituţie îşi desfăşura activitatea pe raza judeţului începând cu anul 2010. Până în prezent, oamenii legii au identificat 5 victime ale acestora, respectiv 3 fete minore şi 2 majore care erau plasate la diferiţi clienţi, oameni de afaceri din judeţ dar şi străini,  pentru a întreţine relaţii sexuale. Fetele erau din Alba Iulia şi Cugir, iar tariful practicat pentru o partidă de sex era de 200 de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax