Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tibor Polgar, patronul unei pensiuni din Alba Iulia, acuzat de proxenetism ar putea fi eliberat din arest preventiv

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus, în cazul albaiulianului Tibor Polgar, condamnat la trei ani de închisoare pentru proxenetism şi act sexual cu minori printr-o sentinţă ce nu este definitivă, de Tribunalul Alba, înlocuirea măsurii de arest preventiv a acestuia cu cea de a nu părăsi ţara. Decizia instanţei albaiuliene în cazul patronului unei pensiuni din oraş a fost atacată cu recurs, de procurorii DIICOT şi se judecă vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reprezentanţii Curţii de Apel Alba Iulia au transmis că „în urma verificării din oficiu a legalităţii şi temeiniciei măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpatul  P.T., Curtea de Apel Alba Iulia a dispus, marţi, înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara.

Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara, inculpatul va fi obligat să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme, să nu se apropie de  părţile vătămate şi de martorii din prezentul dosar.

Instanţa atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurilor sau obligaţiilor menţionate mai sus, se poate lua faţă de el măsura arestării preventive.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, a fost atacată cu recurs de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba, iar, până la judecarea recursului, inculpatul va rămâne în stare de arest.

Competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care a stabilit termen de judecată pentru vineri, 14.12.2012.”

Reamintim că, în urma judecării pe fond a acestui dosar, Tribunalul Alba a pronunţat o sentinţă de condamnare a lui Tibor Polgar la pedeapsa de 3 ani închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de act sexual cu un minor, în formă continuată şi a două infracţiuni de  proxenetism în formă continuată. Prin aceeaşi sentinţă, s-a dispus achitarea lui Tibor Polgar de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de trafic de minori, în formă continuată şi obligarea inculpatului la plata de daune morale.

Împotriva sentinţei Tribunalului Alba au declarat apel inculpatul şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba, competenţa de soluţionarea a apelurilor revenind Curţii de Apel Alba Iulia. Termenul de judecată pentru soluţionarea apelurilor a fost stabilit de Curtea de Apel Alba Iulia la data de 22.01.2013.

Inculpatul a fost judecat până în prezent în stare de arest preventiv. Propunerea de arestare preventivă admisă de Tribunalul Alba în 25.04.2012 a rămas definitivă în urma respingerii recursului inculpatului la Curtea de Apel Alba Iulia în 30.04.2012.

Citeşte aici mai multe despre acest caz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax