Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Tichete cadou de Ziua Bărbatului. Ministerul Familiei propune o modificare a Codului Fiscal

Publicat

Guvernul anunță un proiect prin care și bărbații ar putea primi tichete cadou cu ocazia Zilei Bărbatului, în baza principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi.

În prezent, Codul fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou femeilor pe 8 Martie, când este sărbătorită Ziua Internaţională a Femeii.

„De cele mai multe ori, femeile sunt discriminate, dar trebuie să recunoaştem şi situaţiile în care domnii sunt dezavantajaţi” a transmis ministrul Gabriela Firea.

Ministerul Familiei, în colaborare cu specialiştii ANES, propune o modificare a Codului fiscal favorabilă şi bărbaţilor.

„Legea 22/2016 stabileşte ca date oficiale 8 Martie – Ziua Femeii şi 19 noiembrie – Ziua Bărbatului.

Codul fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou doamnelor şi domnişoarelor pe 8 Martie, cu ocazia Zilei Femeilor.

Ne dorim, printr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, ca angajatorii să poată acorda şi domnilor un astfel de tichet în valoare de 300 de lei, scutit de impozite.

Singura condiţie este ca acest beneficiu să fie prevăzute în contractul de muncă, fie el colectiv sau individual, sau în regulamentul intern al instituţiei”, a mai spus Firea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax