Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tichete de vacanță 2022. Lista completă cu hotelurile și agențiile de turism care acceptă vouchere în acest an

Publicat

Este perioada concediilor iar românii care au la dispoziție vouchere de vacanță au început să caute locuri în țară în care să-și poată folosi tichetele primite de la stat.

Cu voucherele de vacanță se pot achita sejururi în țara atât la mare cât și la munte dar pot fi cumpărate și city break-uri în orașele și municipiile din România la hoteluri și pensiuni turistice. Din acest an cu tichetele de vacanță pot fi plătite și taberele școlare ale copiilor.

De asemenea pot fi achitate servicii complete masă plus cazare și alte facilități din locațiile alese cu, ca pachetul ales să includă cel puțin o noapte de cazare.

Voucherele de vacanță au încurajat turismul autohton, dar au și crescut prețurile la cazări

Voucherele de vacanță au rolul de a încuraja turismul autohton, iar în ultimii ani măsura introdusă de guvern a generat o creștere substanțială a turismului în toată țara.

În același timp, prețurile la serviciile turistice, în special tarifele la cazare au explodat. Cei mai afectați sunt angajații firmelor private care nu beneficiază de tichete de vacanță și care s-au trezit că trebuie să plătească din buzunarul propriu prețuri exorbitante pentru o cazare în zone turistice, la munte sau la mare.

Tichetele de vacanță primite de bugetari au valoarea 1.450 de lei. Cei care beneficiază de astfel de tichete le pot folosi pe tot parcursul anului, pentru a achita vacanțele la mare, la munte și, mai nou, taberele copiilor.

Tichete de vacanță 2022. Lista completă cu hotelurile care acceptă vouchere

Autoritățile au făcut publică lista unităților de cazare care acceptă astfel de tichete de vacanță, iar românii au de unde alege precizează impact.ro.

Printre stațiunile de pe litoralul românesc în care românii pot achita serviciile hoteliere cu vouchere de vacanță se numără Constanța, Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Olimp, Ovidiu, Saturn, Venus, Neptun, Vama Veche, Techirghiol, Jupiter, Eforie Sud.

Vezi AICI: Lista hotelurilor și agențiilor de turism care acceptă vouchere de vacanță

Astfel turiștii români pot găsi aproape în toate stațiunile de pe litoral hoteluri, pensiuni și alte structuri de cazare care acceptă tichete de vacanță iar concediile pot fi planificate pe cont propriu sau prin intermediul unei agenții de turism.

Înainte de a face rezervarea pentru achiziționarea unui pachet turistic, posesorii de vouchere de vacanță trebuie să verificei dacă unitatea de cazare aleasă  se află pe lista cu unități de cazare care acceptă tichetele. De asemenea, se poate verifica și telefonic, contactând unitatea de cazare aleasă.

Vouchere vacanță: La ce se pot folosi tichetele de vacanță în 2022

Românii care au vouchere de vacanță din 2022, iar sumele le-au fost virate deja pe card, le pot folosi deja pentru a achita pachetele de vacanță. Angajații care vor să își plătească o parte din vacanță cu vouchere trebuie să știe că destinația aleasă trebuie să fie în România, iar pachetul ales să conțină minimum o noapte de cazare.

Pe lângă cazare, pot fi plătite cu vouchere de vacanță și masa, transportul, tratamentele balneare sau programele turistice opționale, potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Guvernul a emis, de la începutul anului și până în prezent, vouchere de vacanță în valoare de 190 de milioane de euro și se estimează că valoarea totală a tichetelor de vacanță emise de-a lungul acestui an va ajunge la 350 de milioane de euro. În acest fel, statul și-a propus să sprijine și în acest an turismul autohton.

„La ora actuală, voucherele de vacanţă reprezintă un vector esenţial pentru circulaţia turistică internă. Atât instituţiile şi companiile de stat, cât şi firmele private pot acorda aceste vouchere angajaţilor, care sunt aprobate pentru emitere anuală timp de 5 ani (2022-2026).

ANAT doreşte ca voucherele de vacanţă să prezinte o atractivitate sporită pentru angajaţii şi angajatorii privaţi”, menţionează ANAT într-un comunicat.

Programul prin care românii pot beneficia de vouchere de vacanță se desfășoară până în anul 2026, au anunțat autoritățile. Voucherele de vacanță sunt nominale și nu se înstrăinează, putând fi folosite doar de către beneficiar sau de către copilul acestuia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax