Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Tichete valorice de 150 de lei/ lună pentru copiii și juniorii legitimați la cluburile sportive. La ce vor putea fi folosite

Publicat

Copiii legitimați la cluburile sportive vor primi tichete valorice lunare în valoare de 150 de lei, începând din anul 2023, pentru achiziția de articole și echipamente sportive.

Beneficiarii au dreptul la un asemenea tichet pentru fiecare lună. Potrivit proiectului încă aflat în procedura de legiferare, voucherele pot fi folosite o singură dată pe lună.

Toţi copiii şi juniorii legitimaţi la cluburi sportive sunt incluşi în categoria beneficiarilor. Tichetele pot fi folosite pentru achiziţionarea de echipament, pentru servicii de transport sau pentru recuperare, inclusiv pentru suplimente nutritive. Data de la care legislativul intenţionează să introducă distribuirea acestor tichete este 1 ianuarie 2023.

Ce valabilitate vor avea tichetele valorice pentru copiii

În proiect se prevede faptul că tichetele distribuite sportivilor vor fi valabile timp de un an  de la data emiterii și doar pe teritoriul României.

Concret, în propunerea legislativă ce urmează să primească votul Camerei Deputaților se precizează faptul că „juniorii și copiii legitimați la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiții sportive naționale și internaționale oficiale sunt considerați sportivi de performanță și beneficiază lunar de un stimulent financiar sub formă tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanță”.

Cheltuielile pentru aceste tichete sportive vor fi asigurate din bugetul Ministerului Sportului, care va elabora normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la emiterea și acordarea tichetelor pentru sportivi în termen de 30 de zile de la dată intrării în vigoare a legii.

80.000 de copii și juniori vor primi tichete valorice de 150 de lei

Inițiatorii proiectului de lege susțin că o astfel de măsură se impune având în vedere că avem doar  80.000 de copii participanți în sportul de performanță, iar dintre aceștia doar 15% fac pasul către seniorat.

În plus, măsura combate sedentarismul tot mai prezent în rândul tinerilor, care petrec mult timp în față ecranelor.

Tichetele de sportive, mai arată inițiatorii proiectului de lege, vin astfel în ajutorul tinerilor, fiind un stimulent financiar în rândul copiilor legitimați la structurile sportive privind practicarea sportului de performanță la nivelul cel mai înalt pe categoria sa de vârstă și specific fiecărei ramuri sportive. Dacă va fi adoptată, legea va intra în vigoare din data de 1 ianuarie 2023.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax