Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Țigările mentolate vor dispărea de pe piața din România, din această lună

Publicat

Țigările mentolate vor dispărea de pe piața din România, din 20 mai. una dintre măsurile prevăzute de Directiva Europeană a Tutunului, transpusă şi în legislaţia din România. Măsura va afecta circa 500.000 de fumători români.

Aceștia vor mai găsi însă aroma în produsele care încălzesc tutunul şi în ţigaretele electronice.

Marii producători şi comercianţii au obligaţia să se asigure ca pe 20 mai 2020 niciun pachet de ţigări mentolate să nu mai existe pe piaţă. Acesta este motivul pentru care consumatorii vor începe să observe, înainte de acest termen, că ţigările cu mentol nu mai sunt disponibile.

„Fumătorii români trebuie să știe că în mai puțin de-o lună nu vor mai găsi în piață țigări mentolate sau cu capsulă, dar vor putea opta pentru dispozitive care încălzesc tutunul, precum glo, sau pentru țigări electronice”, au declarat reprezentanții British American Tobacco.

Produsele din tutun încălzit și țigările electronice sunt reglementate prin aceeași Directivă Europeană a Tutunului ca și țigaretele. Legiuitorii europeni au considerat însă că aceste dispozitive sunt diferite de țigarete și nu au introdus același set de restricții, de aceea variantele cu arome vor mai fi disponibile în aceste produse.

Ţigaretele mentolate au fost ultimele rămase neinterzise, după ce directiva europeană a scos de pe piaţă din mai 2016 ţigările cu arome de cireşe, vanilie, ciocolată.

„Prin arderea produsului din tutun, mentolul se transformă în substanţe cancerigene. Ţigările cu arome şi în special ţigările mentolate favorizează debutul fumatului. Pentru că primele ţigări nu sunt prea gustoase, nu miros prea bine şi de aceea mulţi debutanţi renunţă la a mai fuma”, declara în 2016 dr. Magdalena Ciobanu, expert al MS la Comisia Europeană.

Surse: hotnews.ro, adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petra Draganovici

    joi, 07.05.2020 at 13:50

    Chiar erau un adevărat pericol. Recomand …. pentru cei ce vor să se lase, este o alternativă sănătoasă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax