Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TikTok a decis să limiteze accesul adolescenților în aplicație. Decizia afectează utilizatorii cu vârste sub 18 ani

Publicat

foto: pixabay

TikTok a anunțat miercuri că fiecare utilizator sub 18 ani va avea în curând o limită zilnică de timp de utilizare de o oră, în una dintre cele mai agresive măsuri luate până acum de o companie de social media pentru a împiedica adolescenții să stea prea mult timp pe rețele.

În cazul în care limita de 60 de minute este atinsă, utilizatorii vor fi invitați să introducă un cod de acces – ceea ce le va cere să ia o decizie activă pentru a prelungi timpul petrecut navigând printre videoclipurile din aplicație.

Măsura vine după ce TikTok și alte platforme de socializare s-au confruntat ani de zile cu o analiză amănunțită a impactului lor asupra tinerilor utilizatori.

TikTok se confruntă, de asemenea, cu o presiune tot mai mare din partea Washingtonului în legătură cu preocupările legate de securitate din cauza legăturilor sale cu China prin intermediul companiei-mamă Bytedance, inclusiv cu discuții reînnoite despre o posibilă interzicere în SUA a aplicației video de scurt metraj.

Cormac Keenan, responsabilul pentru siguranță al TikTok, a declarat că firma a consultat cercetători și experți de la Digital Wellness Lab din cadrul Boston Children’s Hospital atunci când a decis limitele de timp care să fie stabilite pentru utilizatorii adolescenți, relatează CNN.

Limită zilnică de o oră pe TikTok pentru adolescenți

„Deși nu există o poziție aprobată în mod colectiv cu privire la cât de mult timp petrecut în fața ecranului este <prea mult>, sau chiar la impactul timpului petrecut în fața ecranului în general, recunoaștem că adolescenții au nevoie, de obicei, de un sprijin suplimentar pe măsură ce încep să exploreze lumea online în mod independent”, a scris Keenan într-o postare pe blog.

Keenan a adăugat că, dacă un adolescent decide să dezactiveze această nouă limită implicită și petrece mai mult de 100 de minute pe zi pe TikTok, i se va solicita să își stabilească o limită zilnică de timp petrecut în fața ecranului.

„În prima noastră lună de testare, această abordare a crescut utilizarea instrumentelor noastre de gestionare a timpului petrecut în fața ecranului cu 234%”, a scris Keenan.

Keenan a anunțat, de asemenea, unele actualizări ale funcției Family Pairing a aplicației, care permite unui părinte sau unei persoane care se ocupă de copii să își lege contul TikTok de cel al adolescentului lor și să stabilească controale. Părinții vor putea să filtreze videoclipurile cu cuvinte sau hashtag-uri pe care nu doresc să apară în feed-ul adolescentului lor, să stabilească o limită zilnică personalizată de timp de ecran pentru adolescentul lor și să stabilească un program personalizat pentru a dezactiva notificările TikTok trimise adolescentului lor.

Alte platforme, inclusiv Instagram și Snapchat, au implementat în mod similar controale parentale suplimentare și funcții care încurajează adolescenții să ia o pauză și să stabilească limite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax