Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

TikTok trebuie să furnizeze Uniunii Europene o evaluare a riscurilor privind noul serviciu Lite

Publicat

TikTok trebuie să furnizeze Uniunii Europene o evaluare a riscurilor privind noul serviciu Lite pe care l-a lansat și are termen să o facă până joi. 

Asta în contextul în care există temeri că ar putea crește dependența copiilor de videoclipurile de pe platformă, transmite Radio România.

TikTok Lite, aplicație lansată în Franța și Spania în această lună, oferă utilizatorilor premii, cum ar fi vouchere Amazon, carduri cadou prin PayPal sau TikTok Coins pentru diferite „activități” făcute de utilizatori, potrivit The Guardian.

Printre aceste „activități” se numără vizionarea de videoclipuri, aprecierea conținutului, urmărirea creatorilor sau invitarea prietenilor să se alăture TikTok.

TikTok trebuie să funizeze Uniunii Europene o evaluare a riscurilor

TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, ar fi trebuit să efectueze o evaluare a riscurilor, a arătat Comisia Europeană, iar acum îi cere gigantului să ofere „mai multe detalii” referitor la aplicație.

În luna februarie a acestui an, Comisia a deschis o investigație oficială asupra TikTok pentru a evalua dacă este posibil ca aceasta să fi încălcat DSA în domenii legate de protecția minorilor și de transparența publicitară, precum și de gestionarea riscurilor în ceea ce privește designul care creează dependență și conținutul dăunător.

Aceasta a precizat că solicitarea sa se referea la preocupările legate de „impactul potențial al noului program task and reward lite asupra protecției minorilor, precum și asupra sănătății mintale a utilizatorilor, în special în ceea ce privește stimularea potențială a unui comportament de dependență”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax