Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Timbrul de mediu ar putea fi inclus în preţul carburanţilor. Ministerul Mediului lucrează la un proiect pe care îl va prezenta Parlamentului

Publicat

esapament poluare La Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) s-a constituit un grup de lucru format din specialiști ai ministerului și Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) care lucrează la o propunere de modificare a legislației privind timbrul de mediu, a declarat, într-un interviu acordat pentru Agerpres, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Istvan Jakab.

Potrivit acestuia, se vor lua în considerare toate propunerile care apar la Parlament. De asemenea, Istvan Jakab susține că timbrul de mediu, așa cum este la ora actuală, este în regulă, nefiind declarat neconform cu legislația Uniunii Europene. Cu toate acestea, va trebui regândit în perspectiva principiului „Poluatorul plătește”.

Președintele AFM a spus că în Parlament există mai multe variante, printre care să se tranforme în rovinietă, să fie un fel de impozit anual sau o altă variantă în care o taxă de poluare să fie inclusă în prețul carburantului și până la desființarea completă a timbrului de mediu.

„Sper ca, în perioada următoare, ministerul să vină cu o propunere pe care să o prezentam în Parlament, dar momentan, rămânem cu actualul timbru de mediu”, a explicat Jakab.

Președintele AFM a susține, în același timp, că, în privința restituirii taxei autor către care o vor solicita, există bani în bugetul Fondului de Mediu pentru acest tip de operațiune.

„Ordinul comun parafat cu ANAF a fost făcut pentru eșalonarea restituirii taxei auto pentru următorii cinci ani. O parte din bani trebuie să vină de la ANAF, pentru că și ei au încasat la un moment dat taxa, iar o parte de la Fondul pentru mediu. Împărțit pe cei cinci ani de zile, după un calcul pe care l-am făcut cu penalități și dobânzi, din cele 3 miliarde de lei ajungem la aproximativ 600 de milioane de lei pe an. Ar fi un efort pentru bugetul nostru, dar partea noastră de bani există, nu se pune problema”, a transmis președintele AFM.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax