Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Daniel Constantin, despre TIMBRUL de MEDIU: Nu va fi înlocuit cu altă taxă, se vor introduce vignete cu cost redus. Alte noutăţi

Publicat

trafic coloana protest masini tiruriMinistrul Mediului a făcut, vineri, noi precizări despre timbrul de mediu, desfiinţat de la 1 februarie. Potrivit acestuia, nu va fi înlocuit cu altă taxă, ci se vor introduce vignete care vor avea un cost redus şi vor ţine cont de cât poluează maşina.

Ministrul a menţionat că decizia ce reveni autorităţilor locale, dacă aleg sau nu să introducă o taxă pentru accesul maşinilor în oraş şi tot aceste autorităţi vor face zonarea în funcţie de care se va aplica taxa.

„Am vrea sa degrevăm populaţia de ceea ce înseamnă taxe şi impozite. Nu vom înlocui taxa de timbru pe care am avut-o cu altă taxă, ci cu un concept pe care începem să-l introducem gradual. În perioada imediat următoare noi vom pregăti legislaţia pentru a introduce acel certificat de calitate a aerului, acele vignete de care s-a vorbit în această perioadă, vignete care vor avea un cost redus”, a spus ministrul Mediului, după o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

Acele vignete vor fi o analiză a autoturismelor care vor circula, în funcţie de gradul de poluare. „Creăm în acest fel cadrul legislativ, astfel încât autorităţile publice locale să decidă în perioada imediat următoare, după ce probabil că vor avea şi un sistem de zonare a oraşelor respective, dacă vor introduce o anumită taxă pentru accesul maşinilor sau nu. Repet, va fi un certificat de calitate a aerului sub forma de eco-vignete, acestea vor fi eliberate atunci cand masinile sunt duse la ITP. Costurile vor fi minimale, doar costurile de printare a acestor eco-vignete, dupa care sigur, prin cadrul legislativ pe care-l vom crea, autoritatile publice locale vor fi cele care vor hotari o eventuala taxa, sau nu”, mai spune ministrul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax