Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

”Timeless Moments”, spectacol – concurs între elevii din Alba Iulia, dedicat lui I.L. Caragiale. Rezultatele

Publicat

caragiale

Liceul de Arte “Regina Maria” a fost gazda spectacolului-concurs Timeless Moments with I.L. Caragiale – etapa judeţeană, proiect desfăşurat ȋn parteneriat cu Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba.

Vezi și: I.L. Caragiale, articol devastator scris în 1907! Radiografia tristă a unei românii NESCHIMBATE

La aniversarea celor unsprezece ani de Caragiale organizatorii (Dioşan Livia, Olteanu Rodica, Almăşan Celina, Pop Cristina, Incze Monica, bibliotecar Felicia Colda) ȋmpreună cu colaboratorii (profesori de la şcoala gazdă şi de la şcolile participante, biblioteca şcolii gazdă) au ȋnlesnit derularea unei vizite memorabile ȋn lumea caragialiană prin artă dramatică, muzică, creaţie plastică, limba engleză – armonios ȋmpletite ȋn cadrul evenimentului, au comunicat reprezentanții liceului.

La secţiunea I.L.Caragiale – personaje memorabile – elevii de la Liceul de Arte “Regina Maria” (Toma Cezar, Imbre Maria, Matei Carina, Ciucuş Arturo, Pop Cristian) au obţinut premiul I, iar elevii de la Şcoala gimnazială “Vasile Goldiş” din Alba Iulia, ȋndrumaţi de doamnele profesoare Lăncrănjan Floare, Horşa Daniela şi bibliotecar Barb Gianina, premiul II.

Un grup mixt format din elevi de la Liceul Tehnologic “Alexandru Domşa”, Liceul de Arte “Regina Maria” şi Şcoala gimnazială “Vasile Goldiş” au obţinut premiul III, dȃnd dovadă de solidaritate şi empatie ȋn contextul ȋn care s-au aflat.

La secţiunea Caragiale’s Charming World premiul I a fost obţinut de echipele de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia (Crihan Gianina, Ţuinea Antonio) şi Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” (Bura Andrei, Şteau Vlăduţ).

La secţiunea Gȃnduri caragialiene ȋn imagini artistice, premiul I a fost obţinut de eleva Pătrȋnjan Naomi (gimnaziu – Liceul Tehnologic Sebeş) şi Cioara Miruna, Andruş Lorena, Morar Ştefania (liceu – Liceul de Arte “Regina Maria”.

Momentele muzicale, care au facilitat vizita tuturor ȋn lumea personajelor lui Caragiale, conturȃnd o atmosferă liniştită ȋn mijlocul frămȃntărilor zilnice, s-au datorat elevelor Hada Petronela, Opruţa Noemi, Drăguşin Maria şi profesoarelor implicate (Cȃrcoană Adela, Ivan Ingrid, Popa Rut).

Felicia Colda a oferit căştigătorilor cărţi din partea Bibliotecii Judeţene “Lucian Blaga”, exprimȃndu-şi bucuria de a se afla ȋn mijlocul unor tineri talentaţi şi plini de voie bună care prin firescul de a fi ȋn faţa şi alături de ceilalţi au transmis tuturor un gȃnd bun şi bună dispoziţie. Ȋi felicităm pe toţi participanţii, le mulţumim tuturor pentru generozitate şi ȋi aşteptăm şi la următoarele ediţii.  

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Un adăpost de animale din localitatea Ponor a fost cuprins de flăcări. Pentru stingerea focului intervin pompierii din Aiud

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu la un adăpost de animale din localitate Ponor a izbucnit sâmbătă seara, în jurul orei 23.00.  Potrivit ISU Alba, la fața locului au intervenit pompierii din Aiud cu două autospeciale de apă cu stingere și spumă.  Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Târgul de Fete de pe Muntele Găina – cea mai cunoscută sărbătoare populară a românilor păstrată de sute de ani în județul Alba

Publicat

Târgul de Fete, cea mai mare și mai cunoscută sărbătoare populară din România, a debutat, sâmbătă, în comuna Avram Iancu, localitate aflată la poalele Muntelui Găina, urmând ca timp de două zile, în 20 și 21 iulie 2019, să aibă loc un program plin de manifestări.  Organizatorii au pregătit expoziții, târg al meșterilor populari, spectacole […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Averea lui Dan Barna, candidatul USR-PLUS la prezidențiale. Trei apartamente și mai multe conturi cu bani

Publicat

dan barna

Dan Barna, candidatul Alianței 2020 USR PLUS la alegerile prezidențiale, deține trei apartamente – unul în Bucureşti, de 97 mp, şi două în Sibiu, de 32,6 mp, respectiv 77 mp, alături de un teren de 1.252 mp în comuna Răşinari, tot în Sibiu. Potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor, pe care Dan Barna a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un artist din Alba Iulia, mai apreciat în Franța decât în România. 10 ani în Paris, prin ochii pictorului George Bodocan

Publicat

george bodocan

George Bodocan, artistul născut în Alba Iulia, dar stabilit de ani buni în Franța, a organizat o expoziție de pictură prin care face o retrospectivă a muncii și a vieții sale de artist în Paris. ”Refugiul / În căutarea soarelui”, însumează 10 ani de viață văzuți prin ochii pictorului albaiulian.  Ziarul francez La Nouvelle Republique i-a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate