Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

”Timeless Moments”, spectacol – concurs între elevii din Alba Iulia, dedicat lui I.L. Caragiale. Rezultatele

Publicat

caragiale

Liceul de Arte “Regina Maria” a fost gazda spectacolului-concurs Timeless Moments with I.L. Caragiale – etapa judeţeană, proiect desfăşurat ȋn parteneriat cu Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba.

Vezi și: I.L. Caragiale, articol devastator scris în 1907! Radiografia tristă a unei românii NESCHIMBATE

La aniversarea celor unsprezece ani de Caragiale organizatorii (Dioşan Livia, Olteanu Rodica, Almăşan Celina, Pop Cristina, Incze Monica, bibliotecar Felicia Colda) ȋmpreună cu colaboratorii (profesori de la şcoala gazdă şi de la şcolile participante, biblioteca şcolii gazdă) au ȋnlesnit derularea unei vizite memorabile ȋn lumea caragialiană prin artă dramatică, muzică, creaţie plastică, limba engleză – armonios ȋmpletite ȋn cadrul evenimentului, au comunicat reprezentanții liceului.

La secţiunea I.L.Caragiale – personaje memorabile – elevii de la Liceul de Arte “Regina Maria” (Toma Cezar, Imbre Maria, Matei Carina, Ciucuş Arturo, Pop Cristian) au obţinut premiul I, iar elevii de la Şcoala gimnazială “Vasile Goldiş” din Alba Iulia, ȋndrumaţi de doamnele profesoare Lăncrănjan Floare, Horşa Daniela şi bibliotecar Barb Gianina, premiul II.

Un grup mixt format din elevi de la Liceul Tehnologic “Alexandru Domşa”, Liceul de Arte “Regina Maria” şi Şcoala gimnazială “Vasile Goldiş” au obţinut premiul III, dȃnd dovadă de solidaritate şi empatie ȋn contextul ȋn care s-au aflat.

La secţiunea Caragiale’s Charming World premiul I a fost obţinut de echipele de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia (Crihan Gianina, Ţuinea Antonio) şi Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” (Bura Andrei, Şteau Vlăduţ).

La secţiunea Gȃnduri caragialiene ȋn imagini artistice, premiul I a fost obţinut de eleva Pătrȋnjan Naomi (gimnaziu – Liceul Tehnologic Sebeş) şi Cioara Miruna, Andruş Lorena, Morar Ştefania (liceu – Liceul de Arte “Regina Maria”.

Momentele muzicale, care au facilitat vizita tuturor ȋn lumea personajelor lui Caragiale, conturȃnd o atmosferă liniştită ȋn mijlocul frămȃntărilor zilnice, s-au datorat elevelor Hada Petronela, Opruţa Noemi, Drăguşin Maria şi profesoarelor implicate (Cȃrcoană Adela, Ivan Ingrid, Popa Rut).

Felicia Colda a oferit căştigătorilor cărţi din partea Bibliotecii Judeţene “Lucian Blaga”, exprimȃndu-şi bucuria de a se afla ȋn mijlocul unor tineri talentaţi şi plini de voie bună care prin firescul de a fi ȋn faţa şi alături de ceilalţi au transmis tuturor un gȃnd bun şi bună dispoziţie. Ȋi felicităm pe toţi participanţii, le mulţumim tuturor pentru generozitate şi ȋi aşteptăm şi la următoarele ediţii.  

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități. PROIECT, la Senat

Publicat

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități, potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat. Parlamentarii propun încadrarea activității desfășurate de către categoriile de personal medico-sanitar, inclusiv de persoanele care efectuează gărzi peste programul normal de lucru, în locurile de muncă în condiții speciale. Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 15 jandarmi din Alba au participat la o acțiune de împădurire, în localitatea Bucium din Munții Apuseni

Publicat

jandarmi impaduriri

15 jandarmi din județul Alba au participat sâmbătă la o acțiune de împădurire în Munții Apuseni. Peste 6.000 de puieți dintre care 4.000 de molizi, 1.000 de brazi, 1.000 de larice au fost plantați sâmbătă pe o suprafață de peste 16.000,00 m² în cadrul acțiunii de împădurire organizată de un producător de bere. „<Pădurea este […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Medalie de bronz pentru plt. maj. Mihai Avram de la ISU Alba, la Campionatul Național de Unifight al MAI

Publicat

unifight collage

Plt. maj. Mihai Avram din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a obținut medalia de bronz la Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne, la categoria 100 kilograme. În perioada 16-19 aprilie 2019, în localitatea Buziaș, județul Timiș s-a desfășurat Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne. La această competiție au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Romano-catolicii și reformații sărbătoresc la acest sfârșit de săptămână Paștele. Câți sunt și ce obiceiuri speciale au

Publicat

În acest sfârșit de săptămână, mai mult de un milion și jumătate de catolici și reformați sărbătoresc Paștele. Majoritatea acestora sunt în Transilvania, zona din România unde se întâlnesc toate marile confesiuni creștine. Un număr destul de mare de catolici sunt însă și în Bacău și Neamț. Comunitățile catolice și reformate se pregătesc pentru Înviere, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate