Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tinere din Alba, obligate să se prostitueze peste hotare, într-o reţea de trafic de persoane. Anchetă demarată de DIICOT Buzău

Publicat

Tinere din judeţul Alba au fost implicate într-o reţea de trafic de persoane şi obligate să se prostitueze în Spania, Elveţia şi Germania, precizează procurorii DIICOT Buzău, care au efectuat, miercuri, opt percheziţii domiciliare într-un dosar ce vizează o grupare formată din 10 persoane. Victime ale reţelei au mai fost descoperite şi în Buzău, Sibiu, Olt, Argeş şi Vaslui.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii organizate Buzău au efectuat opt percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, formată din 10 persoane, specializată în săvârşirea de infracţiuni de  trafic de persoane şi proxenetism, se precizează într-un comunicat DIICOT.

Oamenii legii susţin că există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2004 – 2014, membrii grupării au recrutat mai multe  victime de pe raza judeţelor Buzău, Olt, Argeş, Vaslui, Sibiu, Botoşani şi Alba, pe care le-au transportat în Spania, Elveţia si Germania,  în vederea exploatării lor prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Membrii grupării infracţionale asigurau transportul victimelor, înlesnind obţinerea documentelor necesare călătoriei şi  cazarea acestora, mai menţionează sursele citate.

De asemenea, aceştia colectau sumele de bani obţinute de victime din activitatea de prostituţie, iar prejudiciul estimat până în prezent se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro, în cauză urmând să fie instituite măsuri asiguratorii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, iar acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău.

“Persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie”, transmit procurorii.

Citește și Şeful DIICOT Alba, un poliţist BCCO şi un procuror, URMĂRIȚI PENAL de DNA. Sunt acuzaţi de abuz în serviciu în legătură cu DOSARUL BERBECEANU

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax