Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tineri din Alba Iulia care ar fi trebuit să fie la cursuri, găsiți în baruri, de Poliție. Recomandări pentru elevi și părinți

Publicat

Patru elevi din Alba Iulia care ar fi trebuit să fie la școală au fost găsiți de polițiști în localuri publice, după controale în teren. Polițiștii au derulat acțiuni menite să prevină absenteismul și abandonul școlar.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 4-12 ianuarie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară și polițiștii de la proximitate au desfășurat activităţi informativ-preventive în patru unități de învățământ.

În paralel cu activitățile informativ-preventive, polițiștii au realizat acțiuni de control în teren, toate pe raza municipiului Alba Iulia, ocazie cu care au identificat 4 tineri care ar fi trebuit să fie la cursuri.

Polițiștii s-au deplasat la locuințele unor elevi care obișnuiesc să absenteze nejustificat de la cursuri, iar părinții sau tutorii acestora au fost informați cu privire la obligativitatea frecventării cursurilor de către minori și necesitatea respectării prevederilor legale.

Acțiuni de informare în patru unități de învățământ din județ

În ceea ce privește acțiunile de informare în școli, acestea s-au desfășurat la Colegiul Național „Avram Iancu” din Câmpeni, la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, la Liceul Tehnologic din Sebeș precum și la Școala cu Clasele I – VIII ”Nicolae Drăgan” Galda de Jos.

Elevii au fost provocaţi la dezbateri care au vizat prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ şi în mediul intrafamilial, prevenirea victimizării din infracțiuni informatice, a traficului şi consumului de droguri, precum și modalităţile de prevenire a victimizării prin bulliyng.

O altă temă de interes a fost cea privind consecințele absenteismului și abandonului școlar, în dezvoltarea tinerilor.

Poliția precizează că acțiunile de prevenire a absenteismului școlar vor continua.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax