Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tineri din Alba Iulia, condamnați pentru șantaj. Au amenințat o minoră că vor spune colegilor că au întreţinut relaţii intime

Publicat

Doi tineri din Alba Iulia care au șantajat o minoră din municipiu cu darea în vileag a faptului că au întreținut relații intime au fost condamnați de Judecătoria Alba Iulia. Instanța a aplicat celor doi măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 4 luni, respectiv 3 luni. 

Potrivit unor surse judiciare, citate de Alba24.ro, se pare că minora ar fi avut o relație cu unul dintre cei doi tineri. Fata i-ar fi trimis tânărului poze indecente, iar după ce s-au despărțit, acesta a început să o șantajeze că va trimite pozele cunoscuților. În șantaj a mai intervenit și un alt tânăr. Șantajul celor doi a constat în diverse sume de bani pe care i le-au cerut minorei.

Potrivit rechizitoriului citat de adevărul.ro, în perioada noiembrie 2018 – aprilie 2019, inculpaţii au şantajat-o în mod repetat pe persoana vătămată minoră în vârstă de 15 ani prin ameninţarea cu darea în vileag a faptului că au întreţinut relaţii sexuale cu aceasta şi i-au solicitat în mod repetat diverse sume de bani şi ţigări.

Victima le-a oferit celor doi ţigări şi bani pentru a nu spune colegilor săi despre raporturile sexuale întreţinute cu ei. În total, minora a suferit un prejudiciu în cuantum total de aproximativ 1.020 lei şi 50 euro.

Judecătoria Alba Iulia a decis, în 17 februarie 2021, ca cei doi să fie asistaţi zilnic pe o perioadă de 4 luni, respectiv 3 luni.

Pe durata executării măsurii educative a asistării zilnice au fost impuse obligaţiile de a urma un curs de pregătire şcolară sau formare profesională şi de a se prezenta la Serviciul de Probaţiune Alba la datele fixate de acesta.

Tinerii au mai fost obligaţi să plătească daunele materiale solicitate de partea civilă, dar judecătorul a respins acordarea de daune morale.

Hotărârea poate fi atacată cu apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax