Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tineri din Alba Iulia și Zlatna, cercetați pentru furt. Au sustras bunuri din autoturisme parcate. Unul dintre ei a fost reţinut

Publicat

furt masinaTrei tineri din Alba Iulia, respectiv Zlatna sunt cercetați de polițiști pentru comiterea mai multor furturi din autoturisme. În perioada iulie – septembrie 2016, aceştia ar mai fi comis 14 furturi din autoturisme şi unul dintr-o societate comercială. Faţă de unul dintre ei a fost luată măsura reţinerii.

Potrivit IPJ Alba, la data de 4 octombrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au reuşit să documenteze activitatea infracțională a trei tineri din municipiul Alba Iulia şi Zlatna, bănuiţi de comiterea mai multor furturi de pe raza municipiului Alba Iulia.

În sarcina lui N.R.A., de 18 ani, din Alba Iulia, J.M., de 23 de ani, din Zlatna şi a unui minor în vârstă de 15 ani, din Alba Iulia, s-a reţinut faptul că, în perioada iulie – septembrie 2016, ar fi comis un număr total de 16 furturi din autoturisme parcate pe diverse străzi din municipiul Alba Iulia precum şi un furt de bicicletă şi un furt dintr-o societate comercială.

Din cercetări a rezultat că tinerii au acţionat pe timp de noapte şi au profitat de faptul că proprietarii autoturismelor au lăsat, în interiorul acestora, diverse bunuri şi documente (tablete, laptopuri, telefoane mobile, genţi, borsete, portmonee etc), prejudiciile fiind cuprinse între 500 şi 4.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au stabilit că în noaptea de 18/19 august, cei trei au pătruns, prin efracţie, într-o societate comercială de pe Bulevardul Revoluţiei din Alba Iulia şi au sustras un telefon mobil şi mai multe pachete de ţigări.

Faţă de N.R.A. a fost luată măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Reamintim că în 28 septembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au identificat pe J.M., de 23 de ani, din Zlatna, ca persoană bănuită de comiterea unui furt reclamat poliţiei la data de 2 septembrie.

În noaptea de 1/2 septembrie, J.M., împreună cu un tânăr de 18 ani şi cu un minor de 15 ani, ar fi pătruns, prin efracţie, într-un autoturism parcat pe strada B.P. Haşdeu din Alba Iulia şi ar fi sustras un portofel cu bani şi documente ce a fost uitat de proprietară în autoturism.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit şi faptul că J.M. este bănuit de comiterea, în noaptea de 23/24 septembrie, a unui furt de bicicletă lăsată neasigurată în faţa unui local public din Alba Iulia dar şi că, în noaptea de 6/7 septembrie, împreună cu tânărul de 18 ani şi minorul de 15 ani, ar fi pătruns, prin efracţie într-un autoturism parcat pe strada Violetelor din Alba Iulia, iar din interior ar fi sustras o geantă de damă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba revine cu recomandarea adresat cetăţenilor de a-şi lua măsurile minime de protecţie a autoturismelor personale şi de a nu-şi lăsa bunurile de valoare, la vedere, în interiorul acestora, întrucât se expun riscului de a deveni victime ale infracţiunii de furt.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax