Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Tineri fără permis, cercetaţi de poliţişti după ce au fost prinşi la volan pe drumurile publice din Alba

Publicat

pol

Două cazuri în care tineri fără permis au fost surprinşi la volan au fost semnalate de poliţişti, la sfârşitul săptămânii trecute. Într-unul dintre acestea, a fost înregistrat chiar un accident rutier, părţile implicate fiind acum cercetate penal.

Băut şi fără permis, un tânăr de 19 ani a ajuns cu maşina într-un stâlp

Duminică dimineaţa, la ora 8.30, la intrare în localitatea Petelca, în apropiere de Teiuş, un tânăr a pierdut controlul volanului şi a ajuns cu maşina într-un stâlp de energie electrică. P.C.B. (19 ani), din Rădeşti nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a părăsit carosabilul, într-o curbă, oprindu-se cu autoturismul în stâlpul de pe marginea drumului. A fugit de la locul accidentului, soldat doar cu pagube materiale, însă a fost identificat ulterior de către poliţişti.

În urma cercetărilor, oamenii legii au aflat că tânărul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult, la testarea cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,42 mg /l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost reţinut de poliţişti şi este cercetat „sub aspectul comiterii  infracţiunilor de conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu alcoolemie peste limita legală, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei, ca urmare a comiterii unei infracţiuni şi distrugere din culpă”, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Alba. Tânărul va fi prezentat Parchetului, cu propunere de arestare preventivă.

În plus, poliţiştii au descoperit şi că maşina implicată în accident nu-i aparţinea autorului evenimentului rutier, ci altui tânăr, K.I.N. (20 de ani), care i-a dat autoturismul, chiar dacă ştia că P.C.B. nu avea permis de conducere. Prin urmare, şi cel de-al doilea va fi cercetat, pentru „încredinţarea a unui autoturism pentru a fi condus pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

Lăsat de tată să conducă fără permis, la 18 ani

La Roşia de Secaş, poliţiştii au identificat în trafic, sâmbătă, la ora 4.40,  un autoturism condus de I.P.D. (18 ani), din Sibiu, care nu a putut prezenta permisul de conducere.

În urma verificărilor, s-a stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Tatăl şoferului fără permis, I.P. (44 de ani) se afla în aceeaşi maşină.

Cei doi sunt acum cercetaţi, pentru conducerea autoturismului fără permis, respectiv ,,încredinţarea cu ştiinţă, a unui autovehicul, pentru a fi condus pe drumurile publice, unei persoane care nu poseda permis de conducere’’.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax