Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tinerii acuzaţi de tulburarea liniştii pe strada Păcii din Alba Iulia s-au împăcat cu părţile vătămate. Magistraţii decid dacă a fost propagandă naţionalist-şovină

Publicat

Tribunalul Alba a avut pe rol, luni, judecarea dosarului de agresiune împotriva rectorului Institutului Romano-Catolic din Alba Iulia. La acest termen, părţile vătămate au decis împăcarea cu agresorii în ceea ce priveşte infracţiunile de lovire şi distrugere. Instanţa mai trebuie să se pronunţe, însă, în legătură cu infracţiunea de propagandă naţionalist-şovină.

Reamintim că Daniel Victor Pop (29 de ani), Claudiu Robert Plăcintă (34 de ani), Iulian Mircea Gojei (27 de ani) şi Ionuţ Bogdan Fântână (25 de ani), toţi din Alba Iulia, în noaptea de 18/19.06.2011, au adresat injurii, au spart cu pietre geamurile unor imobile şi au agresat fizic două persoane, printre care şi rectorul Zoltan Olah, care a fost lovit cu o bâtă de baseball.

Incidentul ce părea să aibă conotaţii interetnice l-a determinat pe ambasadorul Ungariei, Oszkar Fuzes, să se deplaseze de urgenţă la Alba Iulia pentru a discuta cu edilii locali. Celelalte trei părţi vătămate sunt Ballai Gyorgy Istvan, Tudor Cojocea şi Kollo Tibor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax