Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tinerii cu vârste între 16-29 de ani pot primi 25.000 de euro pentru înființarea propriei afaceri. Județele eligibile în program

Publicat

s

Tinerii cu vârsta între 16- 29 de ani care nu mai urmează nici o formă de învăţământ şi nu au reuşit nici să se angajeze vor putea accesa fonduri pentru înființarea propriilor firme. Site-ul oficial al Ministerului Fondurilor Europene, informează că 42 de milioane de euro vor fi folosite pentru proiecte europene de educare a tinerilor NEET’S.

Termenul NEET se folosește pentru a descrie categoria de tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare.

.O parte dintre aceşti tineri pot beneficia de educaţie antreprenorială, iar la final pot primi câte 25.000 de euro să-şi înfiinţeze propria afacere.

Din cele 42 de milioane de euro, 16,8 milioane de euro vor merge la circa 672 de tineri, cu estimarea că se vor deschide tot atâtea afaceri mici. Ghidul a fost lansat în dezbatere publică pe siteul ministerului și poate fi descărcat de AICI.

Judeţele eligibile la fondurile UE pentru tinerii NEET’S sunt: Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu, Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Bihor, Bistriţa- Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Pentru a putea să primescă aceste fonduri  tinerii trebuie să aibă 18 ani împliniţi, să fie înregistrați la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, să facă parte din categoria NEET’S, să aibă domiciliul într-unul dintre judeţele incluse în proiect, să abă minim un angajat iar afacerea înfiinţată trebuie să funcţioneze minimum 12 luni pe perioada implementăii proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax