Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Tinerii de 18 ani pot călători gratuit cu trenul în Europa. Înscrierile încep din 7 aprilie. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Publicat

DiscoverEU, acțiunea Comisiei Europene care le permite tinerilor de 18 ani să exploreze Europa în principal cu trenul, deschide joi prima sa rundă de înscrieri în 2022. De joi 7 aprilie, ora 12:00, până la 21 aprilie, ora 13:00 (ora României) tinerii care locuiesc în țările participante la programul Erasmus+ vor putea candida pentru unul dintre cele 35.000 de permise de călătorie gratuite. 

Ediția din acest an marchează intrarea DiscoverEU în programul Erasmus+. Odată cu această schimbare și prin finanțarea excepțională acordată în cadrul Anului european al tineretului 2022.

În acest an vor fi puse la dispoziție 70 000 de permise de călătorie: 35 000 în runda de înscrieri anunțată astăzi și încă 35 000 într-o rundă de înscrieri prevăzută pentru luna octombrie.

Integrarea în Erasmus+ le oferă această posibilitate și candidaților din Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia, care vor putea participa pentru prima dată la această acțiune.

Citește și Reguli și condiții de călătorie în Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Marea Britanie, Grecia și Bulgaria

Margaritis Schinas, vicepreședinte pentru promovarea modului nostru de viață european, a declarat: „DiscoverEU le oferă tinerilor mai multe oportunități de a călători decât oricând. Cu ocazia Anului european al tineretului, sărbătorim tinerii. Datorăm acest lucru unei întregi generații care nu a putut călători în ultimii doi ani. Mult succes tuturor!”

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Astăzi, oferim 35 000 de oportunități de călătorie în întreaga Europă pentru tinerii în vârstă de 18 ani, în completarea celor 130 000 de permise deja alocate începând din 2018.

Obiectivul nostru este de a oferi unui număr cât mai mare de tineri șansa de a călători, de a descoperi noi locuri și de a avea întâlniri de care își vor aminti toată viața!”

Care sunt condițiile

Candidații care au completat cu succes quiz-ul de selecție, născuți în perioada 1 iulie 2003-30 iunie 2004, vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 1 iulie 2022 și 30 iunie 2023.

Cei care au împlinit 18 ani în a doua jumătate a anului vor putea candida în runda din octombrie.

În plus, beneficiarii permisului de călătorie vor primi acum și un card de reduceri DiscoverEU. Această nouă caracteristică va oferi acces la peste 40.000 de posibilități de reducere pentru transportul public, cultură, cazare, hrană, sport și alte servicii disponibile în toate țările eligibile.

Vezi:  Peste 2.300 de tineri din România, născuţi între 1 iulie 2001 şi 31 decembrie 2003, vor călători GRATUIT în Europa

Programul a fost relansat în 2021. S-au înscris de cinci ori mai mulți tineri decât locurile disponibile
Programul prin care tinerii pot călători gratuit „Discover EU” a fost relansat, după ce un an de zile a fost suspendat din cauza COVID-19.

Tinerii de 18 ani au astfel oportunitatea să călătorească gratuit cu trenul în toată Europa, timp de 30 de zile. Concurența a fost mare. Au fost câte 5 pe un loc.

„O lume întreagă așteaptă să fie descoperită. Fă-ți bagajele, ia-ți cel mai bun prieten și pornește la drum.”
Tinerii pot merge în călătorie singuri sau pot forma un grup cu alte 4 persoane, atâta timp cât și acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate menționate mai sus.

sursa foto: pixabay.com, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax