Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tinerii din Alba Iulia acuzați de favorizarea infractorului, în cazul EVADATULUI din arestul Cluj-Napoca, sub control judiciar

Publicat

complici alba iulia evadat bartusJudecătoria Cluj-Napoca a aprobat măsura controlului judiciar pentru cei doi tineri din Alba Iulia, Cristian Moldovan (23 ani) şi Dănuţ Bălan (25 ani) , cercetaţi pentru complicitate în cazul infractorului Alexandru Cristian Bartuş, evadat din arestul IPJ Cluj.

După aproximativ patru luni de arest preventiv, tinerii din Alba Iulia acuzați de favorizarea infractorului au fost puși în libertare. Judecătoria Cluj-Napoca „acoră termen la data de 10.08.2015 pentru verificarea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii M.C. si B.D.” scrie în soluționarea pe scurt. Decizia a fost dată în data de 22 iunie.

Reamintim că Alexandru Cristian Bartuş, infractorul care a evadat în 17 ianuarie, alături de alţi trei bărbaţi, din arestul Poliţiei Cluj, a reuşit să se ascundă 12 zile cu ajutorul unor prieteni, printre care şi cei doi tineri din Alba Iulia. El a locuit patru zile într-un apartament din Cluj-Napoca, care aparţine tânărului din Alba, Cristian Moldovan şi care este situat la circa 3 kilometri de sediul Poliţiei. În Alba Iulia a stat ascuns într-o casă de vacanţă, la aproximativ 5 km de oraş, în zona Miceşti. A folosit 10 cartele telefonice pentru a nu fi reperat, însă poliţiştii au reuşit să-l prindă tocmai prin interceptarea convorbirilor.

Povestea evadării lui Bartuş a început sâmbătă seara, pe 17 ianuarie. Împreună cu alţi patru inculpaţi, Bartuş a scăpat din sediul Poliţiei Cluj, unde era arestat preventiv pentru furt calificat. El are de executat o pedeapsă de 10 ani în Franţa pentru tâlhărie urmată de decesul victimei. Cei patru au rămas nesupravegheaţi , deoarece un complice şi-a dat foc în celulă. Au reuşit să evadeze din sala de recreaţie a arestului, întrucât gratiile de la geam au fost îndepărtate de muncitorii de la Apă Canal, care au lucrat cu o seară înainte la scoaterea apei din subsolul inundat. Evadaţii au trecut pe lângă birourile SRI Cluj, aflate la etaj, şi au ajuns în strada Traian, de unde drumurile li s-au despărţit.

Conform unor surse din poliţie, Bartuş a mers pe jos circa 30 de minute spre strada Oaşului, din Cluj-Napoca, zona fiindu-i cunoscută deoarece pe 7 ianuarie spărsese o casă acolo. Odată ajuns în zonă a intrat prin efracţie într-o altă locuinţă, furând bani şi mâncare. Până în data de 22 ianuarie, Bartuş s-a aflat în zona Turda- Câmpia Turzii, el fiind originar din Câmpia Turzii. Bartuş a fost găzduit în municipiul Cluj-Napoca timp de patru zile, în perioada 22-25 februarie de către doi prieteni Nicolae Dedescu şi Moldovan Cristian, în locuinţa ultimului de pe strada Cobzarilor.

La acelaşi apartament, Bartuş şi-a vopsit părul blond. Pe 25 ianuarie, Dănuţ Bălan a fost chemat din Alba Iulia şi rugat să-l scoată pe Bartuş din Cluj-Napoca, potrivit declaraţiilor date în faţa procurorilor de unul dintre cei acuzaţi de complicitate.

Bălan a venit cu un Volkswagen şi l-a transportat pe Batruş în Alba Iulia, unde i-a oferit găzduitre până pe 27 ianuarie. De atunci şi până în ziua în care a fost prins, pe 30 ianuarie, Bartuş a stat în casa de vacanţă din zona Miceşti.

Citește și: COMPLICII EVADATULUI din arestul IPJ Cluj. Cum a ajuns Alexandru Cristian Bartuș să se ascundă în casa de vacanță din Alba Iulia

Citește și: FOTO – VIDEO EVADAT din arestul IPJ Cluj, PRINS de poliţiştii din Alba. Alexandru Bartuş a fost găsit într-o cabană din Miceşti, lângă Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax