Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tinerii din Alba Iulia descoperă Ortodoxia pe mapamond. LUNI, prezintă detalii din activitatea pastorală a Bisericii Ortodoxe

Publicat

Facultatea de Teologie OrtodoxaGrupul de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia a demarat în luna ianuarie, proiectul educațional „Harta Ortodoxiei pe glob”, prin care tinerii liceeni de pe raza protopopiatului au fost provocați să realizeze o „hartă a Ortodoxiei” care să cuprindă informații despre existența și activitatea pastorală a bisericii Ortodoxe pe mapamond.

Astfel, în cadrul acestui proiect, realizat în parteneriat cu catedrele de religie din cadrul liceelor albaiuliene, se va organiza luni, 22 februarie, o activitate prin care elevii din oraş vor disemina printr-o prezentare power point rezultatele cercetării efectuate. În acest sens, elevii vor expune activitatea pastorală a Bisericii Ortodoxe de pe continentele lumii.

Evenimentul se va desfaşura de la ora 14.00 la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia, în cadrul Centrului de documentare şi informare.

Prima activitate de diseminare a proiectului a avut loc în data de 16 februarie la Grupul Şcolar „Corneliu Medrea” din Zlatna în cadrul căreia elevii au expus comparativ activitatea pastorală a Bisericii Ortodoxe pe continentele Europa şi Asia.

Aceaste activităţi fac parte din planul de lucru al Grupului de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia și marchează Ziua Internaţională a Tineretului Ortodox care a fost pe 2 februarie, şi se încadrează în activităţile ce se desfăşoară în toată ţara, în anul 2016, Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate