Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tinerii din Alba nu par interesați să se integreze pe piața muncii. Vezi cum poți obține un job pe timpul vacanțelor și avantajele angajatorilor

Publicat

YouTube video

Tinerii din Alba aflați încă pe băncile școlii sau facultăților au posibilitatea să acumuleze experiență pe piața muncii, pe baza Legii 72/2007 privind stimularea angajărilor. Aceștia se pot prezenta la sediul AJOFM pentru a se înregistra în evidențele instituției, iar, în măsura în care angajatorii oferă posturi, pot activa pe perioada vacanțelor în diferite domenii. Chiar și așa, interesul tinerilor de a se încadra în muncă pare să fie destul de redus, până în prezent sub 1% din bugetul asigurărilor pe șomaj, la nivelul județului nostru, fiind consumat.

Prezentă într-o conferință de presă, profesoara Rodica Andronescu încurajează tinerii să profite de această ocazie și să se înscrie în baza de date a AJOFM pentru a reuși să obțină un loc de muncă. Aceasta susține că angajarea lor pe timpul vacanțelor le va permite acumularea de experiență profesională necesară la ocuparea unui post, după terminarea facultăților.

„ANOFM a încheiat în luna februarie un parteneriat cu MECTS și în cadrul acestuia era menționat explicit să se realizeze, în parteneriat cu inspectoratele școlare, campanii de informare a tinerilor în legătură cu această oportunitate. Orice tânăr care are un certificat de absolvire când se prezintă la angajare este întrebat ce experiență are. Această experiență poate fi dobândită și prin valorificarea oportunităților precizată de această lege. Tinerii se pot angaja 60 de zile calendaristice, iar angajatorul poate primi un stimulent egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință conform Legii 76 privind ocuparea. Valoarea indicatorului este de 500 de lei pe persoană”, a spus Rodica Andronescu.

Singura condiție pentru ca tinerii să se poată angaja pe timpul vacanțelor este ca aceștia să se prezinte la AJOFM, iar, în măsura în care angajatorii vor dori, aceștia vor fi încadrați pe piața muncii.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. derp van herp

    joi, 19.07.2012 at 14:58

    care piata a muncii? in alba e aproape inexistenta. Nu toti absolventii de facultati sunt incapabili sa merite doare munci necalificate. Iar patronii… vai de steaua lor… analfabeti, tupeisti si pusi pe imbogatire rapida de pe fraieri!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax