Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tinerii din Alba și alte cinci județe, invitați să învețe cum să devină antreprenori. Proiect al ADR Centru

Publicat

Elevii, studenții și tinerii din centrele de plasament din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, dornici să cunoască sau să desfășoare o activitate comercială în viitor, sunt invitați să participe la o activitate inițiată de Centrul Europe Direct Regiunea, susținut de  Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru. 

Potrivit reprezentanților Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, activitatea constă în realizarea mai multor produse, iar participanții pot folosi materii prime simple și ieftine pe care le vor avea la îndemâna lor.

„Prin această activitate, educația financiară și transpunerea în practică a spiritului antreprenorial în rândul tinerilor este esențială și susține cunoașterea elementelor necesare construirii unei afaceri, autocunoaștere în ceea ce privește abilitățile și înclinațiile lor pe piața muncii, dacă nu chiar și dezvoltarea pe viitor a unor afaceri”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Reprezentanții ADR Centru, au mai precizat într-un comunicat de presă, că la începutul lunii aprilie se vor colecta produsele realizate și se vor promova pe platforme online și în social-media, în vederea achiziționării lor de către alte persoane. Sumele obținute în urma achiziționării o să le revină celor ce le-au realizat (persoană individuală, echipă, clasă etc).

Prin această activitate urmărim însușirea de valori antreprenoriale de tipul ”muncă și efort pentru recompensă„, colaborare și implicare, responsabilizare pentru calitatea produsului finit, evaluarea corectă a efortului depus transpusă în preț, mesajul fiind de încurajare a celor interesați în obținerea de venituri proprii.

„Printr-un parteneriat derulat cu unități de învățământ din Regiunea Centru, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și o fundație pentru tineri din regiune, Centrul Europe Direct Regiunea Centru va implica cel puțin număr de 60 de tineri într-o acțiune de creație”, au mai precizat reprezentanții.

Formularul de înscriere se poate completa până la data de 3 martie 2021, AICI.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax