Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Tinerii la Volan”, campanie de prevenire şi combatere a accidentelor de circulaţie în rândul tinerilor. Întâlnire cu elevii la Palatul Copiilor din Alba Iulia

Publicat

Elevii de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia au luat parte, marți, 20 noiembrie, la o discuție cu reprezentanții IPJ Alba, privind riscurile la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație. Întâlnirea face parte din campania „Tinerii la volan”, care se desfășoară la nivel județean. Campania a început la data de 15 noiembrie și va lua sfârșit în luna martie 2013.

În urma unei analize, s-a constatat că foarte multe accidente au fost provocate de către tineri, astfel că IPJ Alba a demarat o campanie de sensibilizare a conducătorilor auto și în special a tinerilor, cu privire la respectarea regulilor de circulație. Scopul campaniei este de a reduce numărul de accidente în rândul proaspeților șoferi și a tinerilor.

„Campania are ca beneficiari tineri, elevi de liceu în special cei din anii terminali, pentru că la vârsta de 18 ani putem dobândi carnetul de conducere. Ne adresăm de asemenea și cursanților școlilor de șoferi și studenților”, a declarat inspectorul principal Fulgușoara Enache.

Elevii din clasa a XII-a, care dețin carnet de conducere, de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” au fost printre primii care au luat parte la instruirea din cadrul campaniei „Tinerii la Volan”.

Marți, 20 noiembrie, la Palatul Copiilor din Alba Iulia, tinerii au fost informați cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație. IPJ Alba a prezentat elevilor cele mai frecvente cauze ale accidentelor în rândul tinerilor și au încercat să îi atenționeze și să îi sensibilizeze, prezentându-le poze de la locul accidentelor.

Tinerii au urmărit și câteva filmulețe în care neatenția și nerespectarea regulilor de circulație au dus cauzarea unor accidente soldate cu decesul unor peroane.

În cadrul campaniei „Tinerii la Volan” se vor desfășura atât acțiuni de informare în școli, cât şi cele desfășurate de polițiștii rutieri pe raza întregului județ.

Potrivit ISJ Alba, în ultima perioadă de timp la nivelul judeţului Alba s-au produs mai multe accidente de circulaţie rutieră cu consecinţe deosebit de grave.

Astfel, în perioada ianuarie – octombrie 2012, s-au înregistrat 132 de accidente grave în urma cărora şi-au pierdut viaţa 26 de persoane, 131 de persoane au fost rănite grav, iar 61 persoane au fost rănite uşor.

Din totalul de 132 de accidente grave produse, în perioada ianuarie-octombrie 2012, 23 accidente grave s-au produs din vina conducătorilor auto, cu vârsta între 18-25 ani, 7 dintre aceştia fiind începători (permisul de conducere dobândit sub 1 an).

 Principalele 3 cauze ale accidentelor grave de circulaţie şi consecinţele acestora sunt:

-depăşire neregulamentară – 6 accidente (1 mort şi 5 răniţi grav)

-viteză neadaptată – 6 accidente (1 mort şi 8 răniţi grav)

– circulaţie pe sens opus – 2 accidente (3 morţi)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax