Connect with us
Publicitate

POLITICA

Tinerii liberali din Alba au participat la dezbateri despre democraţie şi alegerile politice, la Vârtop şi Sibiu

Publicat

Liderii tineretului liberal din Alba au participat, în weekend, la Școala Politică “Prin noi înșine”, organizată de către TNL Bihor la Vârtop și la seminarul “Democraţia intrapartinică” de la Sibiu, o iniţiativă a TNL în colaborare cu Fundaţia “Friedrich Naumann”.

Școala Politică “Prin noi înșine” a ajuns anul acesta la cea de a treia ediție și s-a desfășurat dintr-o necesitate practică – având în vedere faptul că anul viitor vor fi două rânduri de alegeri, s-a considerat că Partidul Național Liberal are nevoie de oameni bine pregătiţi pentru competiția electorală, transmit reprezentanţii TNL Alba. În cadrul școlii politice, tinerii au abordat teme precum: „Repere istorice privind evoluția Partidului Național Liberal”, „Evoluția electorală a PNL în alegerile europarlamentare”, „Campania electorală eficientă”, „Comunicarea politică” etc. Evenimentul a avut o dimensiune regională, participând lideri TNL de la nivel național și din 12 județe din Transilvania. Din partea TNL Alba au participat: Cristian Radu (președinte TNL Alba), Emil Toma (vicepreședinte TNL Alba) și Andrei Ispas (membru în BPT TNL Alba).

A doua ediţie a evenimentului de la la Sibiu a cuprins sesiuni de training – „Problematica democrației intrapartinice”, „Cultură politică și cultură organizațională”, „Valori democratice și eficiență managerială”, „Disfuncționalități primare ale democrației”, „Tipologia liderului” – sub îndrumarea sociologului Alfred Bulai, profesor în cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative și a psihologului Andreea Stoica, specialist în leadership și management organizațional. Printre liderii PNL și TNL invitați să participe la eveniment s-au numărat: Klaus Iohannis (primar al orașului Sibiu), Cristian David (ministru delegat pentru românii de pretutindeni), Florin Alexe (deputat, președinte TNL), Mircea Cazan (deputat, președinte PNL Sibiu), Octavian Firi (președinte TNL Sibiu). Din partea TNL Alba au participat vicepreședintele Florin Dan și Adrian Simion, purtător de cuvânt al PNL Alba.

“În cadrul şcolii politice de la Sibiu, cursurile s-au desfăşurat într-un cadru interactiv. Au avut loc dezbateri și s-au organizat workshop-uri pe echipe. Majoritatea vorbitorilor au arătat că tema abordată, democraţia intrapartinică, este un fenomen insuficient dezbătut pe scena politică din România, dar cu implicații profunde în activitatea partidelor politice. Pluripartidismul şi alegerile libere sunt elemente cheie în construcţia şi existenţa unor democraţii reprezentative moderne. Însă, în timp ce promovează democraţia ca şi formă de guvernare şi se declară apărătoare ale democraţiei, partidele nu adoptă întotdeauna democraţia şi în organizarea lor internă. În cadrul dezbaterilor s-a constatat că fenomenul este unul foarte complex, cu susţinători, riscuri şi beneficii de ambele părţi. Susţinătorii democraţiei intrapartinice sunt de părere că este o obligaţie morală, ca o organizaţie care promovează un principiu, să îl adopte și în viaţa internă. Opozanţii consideră că, deşi democraţia este cea mai bună soluţie pentru guvernarea statului, nu este obligatoriu să fie aplicată tot timpul şi la nivel de organizaţie, deoarece se poate transforma într-o vulnerabilitate pe termen scurt”, a declarat Adrian Simion.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax