Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Tinerii și adulții pot primi de astăzi un credit fără dobândă, de peste 35.000 lei, prin programul „Investește în tine”. CONDIȚII

Publicat

credite

Începând de astăzi, tinerii cu vârsta între 16 şi 26 de ani vor putea accesa un credit de până la 40.000 de lei, prin programul guvernamental „Investeşte în tine”, dobânda fiind suportată de la bugetul de stat. De asemenea, persoanele între 26 și 55 de ani pot lua credite de până la 35.000 de lei. Dacă cel care apelează la acest instrument de creditare este angajat, poate beneficia încă 20.000 de lei.

„Un alt proiect ajuns la maturitate este <Investeşte în tine>. Vor fi semnate astăzi toate documentele necesare pentru începerea efectivă a acestui program destinat românilor care au nevoie de finanţare pentru o mai bună pregătire profesională. Este un proiect adresat, în primul rând, tinerilor cu vârsta între 16 şi 26 de ani, care pot accesa un credit de până la 40.000 de lei, dar şi celor cu vârste între 26 şi 55 de ani, care pot lua credite de până la 35.000 de lei. Dacă persoana care apelează la acest împrumut este salariat, poate contracta încă 20.000 de lei”, a declarat Dăncilă, la lansarea programului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, lansarea programului „Investește în tine” și semnarea documentelor necesare derulării lui reprezintă o perspectivă deschisă tinerilor și persoanelor de vârstă activă de a-și asigura finanţarea pentru îmbunătăţirea pregătirii profesionale sau pentru acces la diferite servicii de sănătate și activități sportive.

Începând cu data de 15 octombrie, toţi cei interesaţi vor putea contracta în acest scop credite cu dobândă suportată de la bugetul de stat, iar pentru creditele anii de studiu vor reprezenta perioada de grație pentru acest tip de finanţare.

Începând cu 15 octombrie, tinerii între 16 și 26 de ani pot contracta în acest scop credite de până la 40.000 de lei, iar persoanele între 26 și 55 de ani pot lua credite de până la 35.000 de lei. Dacă cel care apelează la acest instrument de creditare este angajat, poate beneficia încă 20.000 de lei.

„Banii împrumutaţi în aceste condiţii avantajoase pot fi folosiţi pentru cheltuieli în educaţie, sănătate, investiţii imobiliare, cultură, sport, efectuate de oricare dintre membrii familiei beneficiarului. Aşadar, începând de luni, oamenii pot merge la banca parteneră, respectiv CEC, pentru a accesa aceste credite”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Cheltuieli eligibile:

Se decontează toate cheltuielile eligibile realizate pentru beneficiarul creditului sau pentru membrii familiei acestuia.

Educație

  • Plata cursurilor de specializare/calificare/pregătire profesională
  • Taxa de studii aprofundate (master, doctorat, MBA etc.) la unități de învățământ din România
  • Plata cărților, rechizitelor, revistelor de specialitate
  • Taxa de participare manifestări științifice și concursuri din România
  • Costurile de transport pentru participarea la manifestări științifice din România sau din străinătate
  • Achiziționare de calculatoare, laptop-uri, imprimante, softuri.
  • Plata chirie, utilități, loc cazare în cămine școlare sau studențești

Cultură

  • Abonamente culturale: cinema, teatru, operă, bibliotecă, muzee.

Sănătate

  • Costul medicamentelor, analizelor medicale, serviciilor dentare sau intervențiilor chirurgicale care nu sunt acoperite de Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate sau de programele naționale de sănătate publică

Sport

  • Echipamente sportive de uz personal
  • Abonamente la activități sportive (fitness, înot etc.)

Locuințe

  • O parte din construcția sau achiziția unei locuințe
  • Modernizarea sau renovarea locuinței

Vezi AICI prezentarea programului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax