Connect with us
Publicitate

POLITICA

Tinerii social-democrați din Alba au participat la Școala de Vară de la Mamaia. S-a implementat proiectul „Generaţia Europeană 2020”

Publicat

Președintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, vicepresedinții PSD Alba Victor Negrescu, Bogdan Medrea, Horațiu Clepan și coordonatorul PES Activist Zona Centru, Bogdan Cristea, împreună cu alți 10 tineri membri ai PSD Alba au participat în perioada 19-21 iulie la Şcoala de Vară “Generaţia Europeană 2020” organizată de PES Activists România şi Partidul Social Democrat, la Mamaia. În cadrul evenimentului a fost lansat proiectul “Generaţia Europeană 2020”, prin care se doreşte crearea unei reţele de persoane interesate de teme europene la nivel naţional.

„Generaţia Europeană 20/20 este un proiect pentru toate persoanele care vor să construiască o altfel de imagine pentru România în Europa. Încercăm astfel să îi reunim pe cei care au un comportament pro-activ, creativ dar şi un spirit de echipă dezvoltat. Căutăm liderii generaţiei europene a României fără a ne uita însă la vârstă, gen sau origine socială. Vrem să arătăm că România are ce să ofere Europei, iar Europa are pe cine să se bazeze în ţara noastră”, a declarat iniţiatorul proiectului şi preşedinte al organizaţiei PES Activists România, Victor Negrescu.

Proiectul Generaţia Europeană 20/20 este destinat creării unei platforme de comunicare prin care toate persoanele interesate să contribuie la creşterea profilului României în Uniunea Europeană să propună idei şi soluţii concrete în acest sens.

„Perioada 2014-2020 este una extrem de importantă pentru ţara noastră, atât prin faptul că ne referim la un nou buget european, cât şi prin faptul că în această perioadă este necesar ca ţara noastră să reducă decalajele de dezvoltare faţă de celelalte state membre. Punctul culminant al acestui demers este deţinerea în 2019 de către România a preşedinţiei Uniunii Europene pentru prima dată în istoria ţării noastre, ceea ce va presupune un efort important logistic, administrativ dar şi organizatoric în care resursele umane vor conta mai mult ca oricând.

Primul pas în identificarea acestei viitoare generaţii de lideri români în Europa este participarea la un concurs de proiect prin care să identificăm potenţialul concret oferit de cei care vor să participe la construcţia imaginii europene şi externe a ţării noastre”, au transmis membrii PES Activis România.

Generaţia europeană 20/20 începe prin identificarea persoanelor care au idei şi pot să contribuie într-adevăr în realizarea unei Românii mai puternice cu soluţii concrete şi realiste ce pot fi implementate până în 2020. Primul pas a fost lansarea unui concurs de proiecte prin care cei care doresc pot contribui cu idei. Vor fi punctate claritatea, modul de exprimare, capacitatea de a fi implementate proiectele până în 2020, justificarea necesităţii acestora precum şi fiabilitatea lor.

O comisie de evaluare a proiectelor va fi realizată în cel mai scurt timp şi va cuprinde cadre universitare, specialişti în studii europene, înalţi funcţionari publici şi decidenţi capabili să judece nivelul proiectelor prezentate. În acest sens, în luna noiembrie va fi realizat un eveniment de premiere la Bucureşti în care vor fi selectaţi câştigătorii şi vor fi prezentate proiectele Generaţiei europene 2020. Participarea se face cu titlu individual şi nu există limită de vârstă, gen sau origine socială pentru a participa la iniţiativă.

Premiul cel mare va fi o excursie la Bruxelles pentru o persoană oferit de iniţiatorii campaniei, organizaţia PES Activists România, în cadrul căreia va fi vizitat Parlamentul European şi vor fi organizate mai multe întâlniri cu lideri şi decidenţi europeni. Persoanele din Alba care doresc să se implice în acest proiect se pot prezenta cu propunerile și ideile lor la sediul PSD.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax