Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tips & tricks simple pentru a începe o carieră nouă (P)

Publicat

laptop cumparaturi emag

O schimbare în carieră poate fi o decizie înţeleaptă, mai ales dacă îţi oferă posibilitatea de a-ţi creşte veniturile şi de a obţine satisfacţii profesionale. O astfel de decizie nu este uşor de luat, dar în ziua de azi ai o mulţime de variante care să îţi uşureze drumul spre o nouă specializare sau un nou job.

Descoperă mai jos câteva tips & tricks utile dacă vrei să începi o nouă carieră:

Analizează oportunităţile

În ziua de astăzi ai o mulţime de oportunităţi de carieră, fie că eşti la început pe piaţa muncii sau ai deja o experienţă. Dacă îţi doreşti să faci o schimbare, începe prin a analiza oportunităţile din prezent. Este foarte important să ţii cont atât de skill-urile şi pasiunile tale, cât şi de ceea ce se cere. Spre exemplu, pentru a începe o carieră în IT, contează atât pasiunea şi interesul tău, cât şi să înveţi tehnologii actuale, care să te ajute să aduci un plus de valoare pe piaţa muncii.

Poţi să citeşti articole de specialitate, să vorbeşti cu alţi profesionsti din domeniul ce te interesează sau chiar cu recrutori, ca să înţelegi mai bine ce oportunităţi ai.

Foloseşte reţelele sociale

Reţelele sociale nu sunt utile doar pentru a comunica cu cei dragi sau a urmări clipuri amuzante, ci şi pentru a face o schimbare în carieră. Una dintre cele mai populare reţele sociale dedicate relaţiilor profesionale, LinkedIn, îţi poate fi de folos. Creează-ţi un profil dacă nu ai deja şi descoperă ce oportunităţi de job-uri există în domeniul de interes, dar şi ce postează alţi profesionişti, fie din sfera creativă, fie din sfera HR sau tennica.

În funcţie de schimbarea pe care vrei să o faci, mai poţi folosi şi alte reţele sociale. Spre exemplu, Instagram este o alegere foarte bună pentru profesii creative, de la fotografie şi până la marketing digital.

Optează pentru un device performant dacă vrei să creezi conţinut pentru reţelele sociale, precum un MacBook Pro sau un iPhone.

Investeşte în educaţie

Ai nevoie să înveţi lucruri noi, atât pentru a-ţi păstra job-ul sau profesia pe termen lung, cât şi pentru alte oportunităţi de carieră. Investeşte în educaţia ta atunci când decizi să te reorientezi în viaţa profesională. În prezent, ai o mulţime de variante din care să alegi, de la cursuri online şi până la programe de masterat sau licenţa online sau la distanţă. Preţurile pentru cursuri şi programe de pregătire variază, dar poţi găsi atât variante gratuite, cât şi variante foarte accesibile.

Dacă îţi doreşti un laptop performant pentru a face cursuri online în orice domeniu, alege un MacBook Pro. Poţi să foloseşti MacBook Pro într-o varietate de domenii, de la programare şi până la editare foto sau video. Mai mult, un laptop precum MacBook Pro este uşor de transportat, aşa că-l poţi lua cu tine oriunde ai nevoie.

Trasează un plan

O schimbare în cariera nu apare peste noapte, iar cea mai bună soluţie este să conturezi un plan pentru a ajunge la obiectivele dorite. Începe prin a decide ce domeniu te atrage, iar mai apoi gândeşte-te de ce ai nevoie pentru a obţine un job sau poate proiecte freelance. Ce paşi trebuie să parcurgi? Ai nevoie de cursuri sau o nouă specializare? Răspunde la astfel de întrebări pentru a-ţi da seama cum să faci schimbarea cât mai uşor.

Începe cu paşi mici

Nu te grăbi să faci schimbări drastice, mai degrabă ia lucrurile pas cu pas. Progresul nu trebuie să fie liniar. Conturează un plan cu obiective mici şi mari, astfel încât să nu îţi fie greu să gestionezi nouă schimbare şi să nu neglijezi alte aspecte importante din viaţa ta. Un plan cu paşi mici este mai uşor de susţinut pe termen lung, iar o schimbare de carieră va dura cel puţin câteva luni, dacă nu chiar mai mult.

Reorientarea în cariera poate fi cea mai bună alegere, mai ales dacă domeniul în care lucrezi nu te mai mulţumeşte. Începe întotdeauna cu paşi mici, prospectează piaţă şi investeşte în educaţia ta atunci când îţi doreşti o astfel de schimbare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax