Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Titluri de stat ”Tezaur” cu dobânzi de până la 7,10%, din septembrie. Cum pot fi cumpărate

Publicat

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba anunță că românii pot investi în titlurile de stat ”Tezaur”, cu maturităţi de 1 și 3 ani, în lunile septembrie și octombrie.

Titlurile de stat au dobânzi anuale de 6,25%, respectiv 7,10%, sunt cu valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Cum pot fi cumpărate titlurile de stat

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • în perioada 18 septembrie – 12 octombrie 2023, online, numai de către persoanele fizice înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului.

Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. AICI, mai multe detalii.

  • în perioada 18 septembrie– 13 octombrie 2023, de la sediul unităților Trezoreriei Statului
  • în perioada 18 septembrie– 12 octombrie 2023, în mediul urban și 18 septembrie – 11 octombrie 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Titlurile de stat, transferabile și se pot răscumpăra în avans

Titlurile de stat emise în cadrul Programului ”Tezaur” sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice cu vârsta de cel puțin 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor, în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax