Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TITULARIZARE 2015 în Alba: Peste 400 de posturi rămase libere, 777 ocupate. Repartizările pentru suplinitori şi LISTA detaşărilor

Publicat

sediu ISJ Alba

sedinta repartizare suplinitori ISJ alba 12 sept Din datele Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, în urma şedinţelor de repartizări pe posturi după examenele de Titularizare şi Definitivat din acest an, au fost ocupate 777 de posturi, din totalul de 1195 vacante, cu norme întregi sau parţiale. De asemenea, 120 de cadre didactice au fost detaşate, în interesul învăţământului sau la cerere. O nouă şedinţă de repartizare va avea loc luni, fiind în continuare libere 418 posturi.

În ceea ce priveşte repartizările pe posturi de suplinitori, 226 de candidaţi care au obţinut minimum nota 5 la examenul de Titularizare din 2015 şi-au preluat catedrele, iar alţi 63 din seriile anterioare, respectiv 2013 şi 2014 au primit, de asemenea, posturi de suplinitori şi vor încheia contracte pe perioadă determinată.

Miercuri, s-a realizat soluţionarea cererilor de continuitate la suplinire în perioada 2015-2016, fiind 42 de astfel de cazuri.

De asemenea, alte 120 de cadre didactice au fost detaşate în interesul învăţământului sau la cerere. Dintre acestea, 80 au fost detaşaţi pe alt post, la solicitarea unei şcoli şi 40 de titulari au fost detaşaţi, la solicitarea lor.

Vezi Lista posturi perioada determinata dupa detasari la cerere_ISJ Alba 2015

Vezi Lista titularilor detaşaţi în interesul învăţământului

Potrivit metodologiei, în baza deciziei de repartizare, semnată de inspectorul şcolar general, directorul unităţii de învăţământ încheie cu candidaţii repartizaţi contracte individuale de muncă pe perioadă nedeterminată sau determinată, după caz, începând cu 1 septembrie 2015, după cum urmează:

a) contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, pentru candidaţii repartizaţi pe posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată şi care au dobândit definitivarea în învăţământ;

b) contract individual de muncă pe perioadă determinată, pentru candidaţii repartizaţi pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate şi care nu au dobândit definitivarea în învăţământ, indiferent de statutul postului pe care au fost repartizaţi.

Potrivit calendarului TITULARIZARE 2015 în Alba, în perioada 27 iulie – 26 august, s-au defăşurat şedinţele publice pentru repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 7 (şapte) la concurs (susţinut în judeţ sau în alte judeţe), pe posturi vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, respectiv a candidaţilor cu media de repartizare minimum 5 (cinci) la concurs, în vederea încheierii unui contract pe perioadă determinată, dar şi soluţionarea cererilor de continuitate la suplinire în 2015-2016 şi repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 5 (cinci) la concurs, sesiunea 2014 şi/sau 2013 în vederea încheierii unui contract pe perioadă determinată.

De asemenea, a fost reactualizată lista posturilor didactice/ catedrelor vacante/ rezervate.

Vezi Posturi vacante ISJ Alba_26_08_2015

Potrivit metodologiei, în învăţământul particular, validarea concursurilor şi angajarea pe post se fac de către conducerea unităţii de învăţământ particular şi se comunică, în scris, inspectoratului şcolar.

Candidaţii repartizaţi au obligaţia de a se prezenta la post/ catedră până cel târziu la data de 31 august 2015, în vederea încheierii contractului individual de muncă. În cazul neprezentării la post în termen de maximum 3 (trei) zile, de la data de 31 august 2015, pentru încheierea contractului individual de muncă, se revocă repartizarea. Sunt exceptate situaţiile de neprezentare la post din motive neimputabile candidaţilor: motive medicale, calamităţi naturale etc., care pot fi justificate cu documente.

Directorul unităţii de învăţământ transmite inspectoratului şcolar lista posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate, lista candidaţilor rămaşi nerepartizaţi, precum şi lista candidaţilor repartizaţi.

Candidaţii rămaşi nerepartizaţi se repartizează în şedinţele publice organizate ulterior.

Posturile didactice/catedrele vacante/rezervate rămase neocupate se ocupă în etapele ulterioare ale mobilităţii personalului didactic.

Vezi integral Metodologie_mobilitate_de_personal_didactic_2015_2016

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax