Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TITULARIZARE 2015: Peste 400 de candidaţi din Alba, înscrişi la concurs. MIERCURI, proba scrisă, la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia

Publicat

titularizare2 Aproximativ 460 de candidaţi din Alba sunt aşteptaţi să participe miercuri la proba scrisă în cadrul concursului naţional de de ocupare a posturilor didactice şi catedrelor în învățământul preuniversitar – Titularizare 2015. Centrul de examen este organizat la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, iar testarea începe de la ora 10.00. Accesul candidaţilor în săli este între orele 8.00-9.00, pe baza actului de identitate.

La concurs, din Alba, au fost înscrişi peste 500 de candidaţi, însă, după inspecţiile la clasă, la care au trebuit să obţină minimum nota 5 şi validarea fişelor de înscriere, au rămas în competiţie 462.

AICI, lista rezultatelor din Alba la inspecţii la clasă.

Posturile scoase la concurs în Alba:

AICI, Lista posturilor pentru concurs, perioadă nedeterminată din ALBA ordonate după localitate, unitate de învăţământ disciplină (60 posturi).

AICI, Lista posturilor pentru concurs, perioadă determinată din ALBA ordonate după localitate, unitate de învăţământ disciplină (224 posturi).

AICI, Lista posturilor propuse pentru continuitate, candidat cu nota/media cel puţin 7 şi definitivat din ALBA ordonate după localitate, unitate de învăţământ (21 posturi).

AICI, Lista posturilor vacante/rezervate incomplete din ALBA ordonate după disciplină (363 posturi).

Rezultatele concursului se afişează la sediul Colegiului “HCC” şi al inspectoratului şcolar, dar şi pe site-ul Titularizare 2015, în 20 iulie.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare , în 20 iulie, până la ora 21.00 şi 21 iulie, până la ora 15.00. În contestaţie candidatul precizează următoarele informaţii: judeţul, nr. şi denumirea centrului de concurs, numele, iniţiala tatălui, prenumele, codul numeric personal, disciplina la care a susținut proba scrisă în cadrul concursului şi nota contestată.

Rezultatele finale vor fi afişate în 24 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul Titularizare 2015.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se face în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în 27 şi 28 iulie.

La nivel naţional, sunt disponibile 4.189 de posturi didactice şi catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 2.528 în mediul urban şi 1.661 în rural.

Cei mai mulţi candidaţi înscrişi sunt pentru posturile de educatoare, învăţământ preşcolar, învăţători, profesori pentru învăţământul primar, limba şi literatura română, educaţie fizică şi limba şi literatura engleză.

Cele mai multe locuri vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt pentru posturile didactice de educatoare, profesori pentru învăţământ preşcolar, învăţători, profesori pentru învăţământ primar şi muzică instrumentală.

Pentru a fi angajaţi pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi inspecţia specială la clasă.

Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi inspecţia specială.

Candidaţii care au obţinut cel puţin media 5 la inspecţiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2015, au avut posibilitatea să folosească acest rezultat şi în cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice şi catedrelor vacante sau rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Reguli pentru examen

Candidaţii, care în timpul desfăşurării probei scrise sunt surprinşi copiind, având asupra lor telefoane mobile sau alte mijloace calcul sau de comunicare la distanţă ori transmiţând soluţii cu privire la subiecte, sunt eliminaţi din concurs. Aceeaşi măsură se aplică şi pentru orice altă tentativă de fraudă. Candidaţii eliminaţi din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu sunt repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2015-2016.

Candidaţii nu au dreptul de a părăsi sălile de concurs având asupra lor subiectele de concurs.

Pentru redactarea lucrărilor se va folosi cerneală sau pix de culoare albastră, desenele și graficele putând fi executate și cu creionul negru.

Candidații care nu se află în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susține proba scrisă.

În cazuri excepționale, dacă un candidat se simte rău și solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre supraveghetori până la înapoierea în sala de examen.

Baremele de corectare vor putea fi consultate după finalizarea probei scrise, iar acestea vor fi afișate la loc vizibil.

În anul şcolar 2015-2016, poate fi menținut în activitate ca titular în funcţia didactică peste vârsta de pensionare, cadrul didactic care îndeplineşte mai multe condiţii, însă doar dacă nu există reducere de activitate la disciplina/disciplinele pe care este titular.

Stabilirea personalului didactic care îndeplinește condițiile legale de pensionare la data de 1 septembrie 2015 și se menține în activitate ca titular în anul școlar 2015-2016, în funcția didactică, până la 3 ani peste vârsta de pensionare, raportată la data de 1 septembrie 2015.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax