Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

TITULARIZARE 2023: concursul va cuprinde doar proba scrisă, fără inspecția la clasă. Precizări de la minister

Publicat

Titularizare 2023: În contextul grevei generale din învățământ, Ministerul Educației propune, printr-un proiect de ordonanță de urgență, ca în acest an concursul de Titularizare să fie susținut doar prin proba scrisă, fără a mai fi luate în calcul inspecțiile la clasă.

”Concursul pentru angajarea personalului didactic de predare (titularizare) în învățământul preuniversitar, în sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei, fără inspecția la clasă”, prevede proiectul de ordonanță de urgență.

De ce a fost propusă măsura

”În situația în care s-ar menține, pentru sesiunea din anul 2023 la care sunt înscriși 32.884 candidați, dispoziția potrivit căreia concursul național de ocupare a posturilor didactice de predare din învățământul preuniversitar constă și în susținerea unei inspecții la clasă, nu s-ar putea desfășura în actualele condiții și în absența elevilor de la clasă.

De asemenea, în același context, generat de greva generală din învățământul preunivesitar, se impun măsuri administrative și pentru a se putea organiza, în sesiunea 2023, concursul național de ocupare a posturilor didactice de predare din învățământul preuniversitar, pentru un număr de 32.884 de candidați, care va conduce la încadrarea unităților de învățământ cu personal didactic de predare calificat”, se arată în nota de fundamentare a documentului.

Reamintim că inițial ministerul a decis că inspecțiile pot fi reprogramate. Acum acestea nu vor mai fi luate în calcul.

Potrivit calendarului inițial, probele practice/ orale și inspecțiile la clasă erau programate în perioada 24 mai – 30 iunie.

Titularizare 2023 – situația din Alba

În județul Alba, s-au înscris 596 de candidați la concursul de Titularizare 2023. Majoritatea concurează pentru posturi de educatori sau profesori de învățământ primar.

Titularizarea este concursul național de ocupare a posturilor didactice, de angajare în învățământ. Candidații care iau medii peste 7 se pot angaja pe perioadă nedeterminată și cei care iau peste media 5, pe perioadă determinată, dacă există posturi disponibile, scoase la concurs.

CALENDAR Titularizare 2023 – proba scrisă și ședințe de repartizare

  • 12 iulie: desfășurarea probei scrise
  • 18 iulie: comunicarea rezultatelor iniţiale
  • 18-19 iulie: înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare
  • 20-25 iulie: soluţionarea contestațiilor
  • 26 iulie: comunicarea rezultatelor finale
  • 27 iulie: repartizarea candidaţilor conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. a) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz
  • 28 iulie: ședință de repartizare, în ordine, a: cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. b) din Metodologie; cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. c) din Metodologie; cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică de predare incompletă, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. d) din Metodologie; cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. e) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz; repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2023, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. f) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz
  • 31 iulie: reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate
  • 28 iulie – 25 august: emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax