Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Titularizare 2023: precizări de la Ministerul Educației despre inspecțiile la clasă. Cum se vor desfășura, situația din Alba

Publicat

Titularizare 2023: Ministerul Educației a anunțat, miercuri, în contextul grevei din învățământ, că inspecțiile la clasă vor continua, în baza programării sau, după caz, a reprogramării.

”În contextul în care, în această perioadă, sunt în desfășurare inspecții la clasă, în vederea participării la concursul de Titularizare sau pentru obținerea gradelor didactice, precizăm că Ministerul Educației susține desfășurarea acestora.

Inspecțiile la clasă vor avea loc cu respectarea cadrului legal, în baza programării deja existente sau, dacă este cazul, a reprogramării realizate la nivelul inspectoratelor școlare județene/al Municipiului București în unități de învățământ unde pot fi asigurate condițiile specifice acestui tip de activitate.

Marți a avut loc o videoconferință cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/al Municipiului București, cu care Ministerul Educației comunică permanent pentru evitarea sincopelor în desfășurarea activității care vizează atât elevii, cât și cadrele didactice, cu respectarea cadrului legal impus de protestul personalului din învățământul preuniversitar”, a transmis ministerul, într-un comunicat.

Probele practice/ orale și inspecțiile la clasă vor fi organizate în perioada 24 mai – 30 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în 4 iulie, potrivit calendarului de Titularizare 2023.

Titularizare 2023 – situația din Alba

În județul Alba, s-au înscris 596 de candidați la concursul de Titularizare 2023. Majoritatea concurează pentru posturi de educatori sau profesori de învățământ primar.

IȘJ Alba a anunțat că graficul de desfășurare al inspecțiilor speciale la clasă / probelor practice/orale din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor/catedrelor didactice vacante / rezervate, sesiunea 2023 poate suferi modificări.

În perioada 24-25 mai 2023, candidații vor lua legătura cu unitățile școlare la care au fost repartizați pentru susținerea inspecție la clasă/probei practice/probei orale în vederea stabilirii detaliilor privind organizarea probei (data, ora tema lecției, necesar de materiale/echipamente).

Inspecția specială la clasă în profilul postului se desfășoară pe durata unei ore de curs şi se evaluează prin note de la 10 la 1, conform Anexei nr. 5 la Metodologie.

Rezultatele la inspecția specială la clasă se aduc la cunoștință candidaților în ziua susținerii probei.

Proba se înregistrează audio.

Inspecţiile speciale la clasă se susţin în limba în care candidaţii şi-au efectuat studiile. Inspecţiile speciale la clasă se pot susţine şi în limba în care urmează să se facă predarea, după promovarea probei orale de cunoaştere a limbii respective.

Titularizarea este concursul național de ocupare a posturilor didactice, de angajare în învățământ. Candidații care iau medii peste 7 se pot angaja pe perioadă nedeterminată și cei care iau peste media 5, pe perioadă determinată, dacă există posturi disponibile, scoase la concurs.

CALENDAR Titularizare 2023 – proba scrisă și ședințe de repartizare

  • 12 iulie: desfășurarea probei scrise
  • 18 iulie: comunicarea rezultatelor iniţiale
  • 18-19 iulie: înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare
  • 20-25 iulie: soluţionarea contestațiilor
  • 26 iulie: comunicarea rezultatelor finale
  • 27 iulie: repartizarea candidaţilor conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. a) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz
  • 28 iulie: ședință de repartizare, în ordine, a: cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. b) din Metodologie; cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. c) din Metodologie; cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică de predare incompletă, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. d) din Metodologie; cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. e) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz; repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2023, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. f) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz
  • 31 iulie: reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate
  • 28 iulie – 25 august: emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax