Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TITULARIZARE ALBA: Miercuri se desfăşoară repartizarea pe posturi pe perioadă determinată, pentru candidaţii cu note peste 5

Publicat

Miercuri, 14 august, la centrul de concurs de la Colegiul “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia se desfăşoară şedinţa publică pentru repartizarea candidaților pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată. În sală vor fi prezenţi şi candidaţii care nu au prins un post în prima parte a repartizărilor, dar şi cei care au susţinut examenul de titularizare pentru un post care nu avea locuri scoase pe perioadă nedeterminată, respectiv pe 4 ani. În Alba, în urma şedinţei de vineri, pentru ocuparea a 76 de posturi pe perioadă nedeterminată pentru candidaţii care au obţinut minimum nota 7, au fost ocupate 57 de locuri şi au rămas nerepartizate 19.

Luni, 12 august, a fost programată şedinţa de repartizare pentru candidaţi care au susţinut inspecţia specială la clasă în Alba, însă au susţinut examenul de titularizare în alte judeţe. A fost un singur caz, o profesoară care a dat examenul la Târgu Mureş, însă postul de limba română vizat a fost desfiinţat.

Vezi AICI lista posturilor rămase nerepartizate.

La şedinţa de repartizare, candidaţii se legitimează cu BI/CI sau pot fi reprezentaţi de o altă persoană, prin procură notarială în original. În cazul în care candidatul nu este prezent personal sau printr-un împuternicit la şedinţa publică de repartizare, cererea acestuia nu se soluţionează.

Reamintim că la Alba, din cei 464 de candidați, 42,7% au reușit să obțină notă de trecere care să le permită să se titularizeze pe unul dintre posturile scoase la concurs. Un procent de 78,5% din totalul candidaților au obținut peste nota 5, ceea ce le permite să obțină un post de suplinitor. În urma contestaţiilor, un număr de 6 lucrări au primit note peste 7. Astfel că de la 192 de note, câte au fost peste 7 la primele rezultate obţinute, după contestaţii numărul lor a crescut la 198.

Un număr de 168 de candidați au reușit să obțină note între 5 și 7, iar alți 194 între 7 și 10. Nu au lipsit nici candidații care nu au scris decât pentru câțiva sutimi. Trei dintre cei peste 400 de profesori nu au luat nici măcar nota 2. Anul acesta, doar un singur candidat a obținut nota 10 la titularizare. Este vorba despre învăţătoarea Ramona Milica Cinezan din Teiuş.

Cele mai multe contestații (12) s-au înregistrat la Limba și Literatura Română, 11 educatoare s-au declarat nemulţumite de note, iar pentru învățători au fost formulate 10 contestaţii, la matematică 5 și la educație fizică și sport 5.

În județul Alba s-au înscris la examenul de titularizare un număr de 553 candidați dintre care au fost prezenți în sală 500 de profesori, iar 36 au ales să părăsească sala fără a susține proba scrisă.

Potrivit unei adrese MEN, în 13 august se va realiza atât transformarea posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă nedeterminată rămase neocupate în posturi didactice /catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, cât şi operarea modificărilor necesare în lista posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate; adăugarea posturilor noi apărute, modificarea numărului de ore pentru unele posturi, precum şi radierea unor posturi.

În perioada 16-26 august, la nivelul unităţilor de învăţământ se vor reanaliza situaţiile privind prelungirea contractelor individuale de muncă pe perioadă determinată în anul şcolar 2013-2014, pornind de la noua situaţie a posturilor didactice/catedrelor

În 26 august, pentru cadrele didactice înscrise la examenul naţional de definitivare, care au finalizat procedura de modificare a duratei contractelor individuale de muncă ale cadrelor  didactice netitulare din perioada determinată în perioadă nedeterminată şi care nu au promovat acest examen, în lista posturilor didactice/catedrelor ocupate, motivul de ocupare  “titularizare în baza art 253 din Legea educaţiei naţionale nr1/2011 să fie înlocuit cu “prelungirea duratei contractului individual de muncă pe perioadă determinată, candidat cu nota/media cel puţin 7”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax