Connect with us
Publicitate

AIUD

„Toamna Crizantemelor”, la Aiud. Evenimentul, organizat până pe 1 noiembrie, în Piața „Dr. Constantin Hagea” din municipiu

Publicat

Piața Dr. Constantin Hagea din municipiul Aiud s-a transformat, de vineri, într-un spectacol de culori, cu crizantemele sale specifice toamnei. 

Evenimentul „Toamna Crizantemelor” a devenit deja un obicei binecunoscut care oferă floricultorilor oportunitatea de a-și demonstra priceperea.

„Vă invităm să susțineți producătorii locali și să vă bucurați de frumusețea crizantemelor de toamnă în perioada 27 octombrie – 1 noiembrie 2023”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Care este simbolul crizantemelor și cum se îngrijesc

Crizantema este una dintre cele mai frumoase flori de toamnă, un simbol al optimismului si bucuriei, petalele sale reprezentând perfectiunea. Florile mai este numite și „dumitrițe” sau „margarete de toamnă”.

Numele florii este compus din prefixul grec „chrys-” care înseamnă de aur (culoarea sa originală) și „-anthemion”, ce înseamnă floare.

Crizantemele sunt printre cele mai rezistente plante și se cultivă atât toamna, cât și primavară. Atunci când le plantați, este recomandabil să alegeți un spatiu cât mai însorit. În general, acestea nu sunt pretențioase în ceea ce privește solul. Este recomandat un substrat bine drenat, nisipos, dar cu un conținut bogat de substanțe organice, care să rețina suficientă umiditate. Sunt plante care se udă des pentru a se menţine pământul permanent umed, însă nu ud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax